Вибери мене...

2966 0

Ми у соцмережах:

Вибери мене...

Про можливі кандидатури на посаду міського голови почали говорити у політичних колах Рівного задовго до того, як Верховна Рада визначила дату виборів. Втім, з того часу мало що змінилося. Політичні партії все ще визначаються зі своїми висуванцями. У найближчі два тижні будуть проведені конференції міських організацій, на яких і почуємо прізвища кандидатів. А вже на початку жовтня кандидати від політичних партій та самовисуванці понесуть свої заяви до тервиборчкому.

Тим часом міська влада Рівного, на яку покладено обов’язки організації виборів, поволі розпочала роботу з підготовки до голосування. Вже було проведено засідання представників міської влади і територіальної виборчої комісії. — На виборах міського голови працюватиме територіальна виборча комісія переважно у тому складі, в якому вона працювала на виборах 2006 року. Оскільки термін її повноважень чинний ще три роки, — розповів керуючий справами міськвиконкому Святослав Власюк. Наступного тижня, за словами пана Власюка, міська влада разом із представниками ТВК проведе зустріч з керівниками установ, у яких будуть розміщені 113 виборчих дільниць. Тоді і будуть визначені основні напрями роботи щодо технічної частини організації виборів. Єдине, що є на сьогодні — це виборчі урни. Решту потрібно докупляти або, наприклад, виборчі кабінки, ремонтувати. 26 вересня офіційно розпочнеться передвиборча кампанія. Тоді ж буде погоджено членів та керівний склад виборчих дільниць. Пан Власюк припускає, що цього року кандидатів на посаду міського голови буде як ніколи багато — не менше сорока. Про свої претензії на головну посаду в місті вже заявляло багато людей — і тих, які балотуватимуться від партій, і тих, хто випробовуватиме долю як самовисуванець. Щоправда, не публічно. Як видно, й досі час називати прізвища ще не настав.

Коментарі

Микола Шершун, голова обласної організації Народної партії України, народний депутат України (Блок Литвина): — Кожна партія, яка не вважає себе «диванною», висуватиме свою найдостойнішу кандидатуру. Ми себе «диванною» партією не вважаємо, тому братимемо активну участь у виборах міського голови. Про свою кандидатуру ми вже говорили давно. Ніякого тут секрету не було. З того часу жодної сенсації не відбулося. Тому від нас піде Світлана Богатирчук-Кривко.

Валентин Королюк, голова обласного осередку Народного руху України: — Остаточного рішення, чи братиме НРУ участь у виборах міського голови, ми ще не прийняли. Це стане відомо лише після засідання ради Народного руху. Якщо рада вирішить йти на вибори, то, скоріше за все, кандидатом на посаду міського голови висуватимуть голову обласного осередку.

Олексій Губанов, заступник голови обласної організації Партії регіонів: — Ми ще думаємо над цим питанням. Є ряд моментів, які спочатку потрібно погодити. До кінця місяця буде прийнято остаточне рішення. До того часу ми придивлятимемося до можливих кандидатур.

Юрій Прокопчук, голова обласної організації партії «Батьківщина» народний депутат України (БЮТ): — Ми обов’язково братимемо участь у виборах міського голови. Щоправда, з кандидатурою ще до кінця не визначилися. У нас є 4, а то навіть і 5 достойних претендентів. Всі вони мають досвід господарської роботи та керівництва успішними підприємствами. За них соромно точно не буде. Є пропозиції і по наших народних депутатах. Але остаточне рішення прийматиме Блок.

Сергій Штурхецький, голова обласної організації партії «Вперед, Україно!»: — «Народна самооборона», політичним ядром якої є наша партія, не буде стояти осторонь виборів міського голови Рівного. Адже з кожнем днем у місті накопичується все більше проблем. Попередньо рада міської парторганізації рекомендувала кандидатуру Сергія Луценка. Зараз ми узгоджуємо позиції партійців, консультуємося з нашими партнерами. Адже «торжества демократії» по-київськи, коли пересварилися демократи, ми у нашому рідному місті допустити не можемо.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також