Гвинтокрил, що впав у Броварах, був куплений у Франції

3403 0

Ми у соцмережах:

Гвинтокрил, що впав у Броварах, був куплений у Франції

Гелікоптер, що впав сьогодні у Броварах, був куплений у Франції в 2018 році: модель EC225 мала низку "вроджених" технічних проблем.

Нагадаємо, вранці біля дитячого садка у Броварах впав гвинтокрил. Загинули 15 осіб, включаючи екіпаж вертольота: 6 осіб оперативної групи МВС, керівництво, а також 3 члени екіпажу ДСНС. Травмовано 25 осіб (15 дорослих та 10 дітей). Усіх їх госпіталізували до лікарень. Внаслідок аварії вертольота була пошкоджена будівля дитсадка і виникла пожежа на площі 500 кв. м. Загоряння вже ліквідовано.

Після низки авіакатастроф у європейських країнах, було виявлено, що ці єврокоптери іноді втрачають у польоті несучий гвинт та страждають "потенційно катастрофічним збоєм у конструкції", повідомляє INFOFAKT УКРАЇНА. У коробці було виявлено проблему, пов'язану з пошкодженням підшипників. Моделі Super Puma EC225 LP та AS332 L2 навіть отримували тимчасову заборону на польоти через те, що коробка передач розроблялася для гелікоптерів вагою до 7 тонн, а стала застосовуватися в моделях важче – 11 тонн.

До 2017 року заборони на польоти "Суперпуми" у багатьох країнах було знято, оскільки виробник знайшов спосіб усунути несправність. Гелікоптери постачали Україні не новими, а після використання і були капітально відремонтовані та модернізовані.

До речі, на останньому фото саме той гелікоптер, який сьогодні зазнав аварії. 

Читайте також:  У Броварах поряд із дитсадком та житловим будинком упав гелікоптер, є постраждалі (ВІДЕО)

Керівництво МВС України загинуло внаслідок авіакатастрофи у Броварах на Київщині


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також