Вдома не варто ходити босоніж

1706 0

Ми у соцмережах:

Вдома не варто ходити босоніж

Все більше людей вважають за краще ходити вдома босоніж. Так зручніше і ноги завжди дихають, — вважають вони. Однак насправді це не зовсім вдала ідея.

Застуда і захворювання сечостатевої системи. Босі ноги постійно перебувають у холоді, а якщо вони мерзнуть, застуда не змусить себе чекати. Те ж стосується і проблем з органами малого таза — ламінат, кахель, лінолеум та інші подібні покриття набагато холодніші, ніж може здатися на перший погляд.

Бактерії та грибки. Ризик заразитися інфекціями в такому випадку збільшується, особливо в зонах, куди не потрапляє сонячне світло.

Плоскостопість. З такою деформацією стопи вкрай небажано ходити босоніж по рівній поверхні, оскільки це загрожує погіршенням ситуації.

Болі у спині. Це наслідок плоскостопості — порушується правильна опора на ноги, вони швидше втомлюються, і в результаті порушується постава, яка і є причиною больових відчуттів у попереку.

Безсоння і нервозність. Підошви ніг дуже сприйнятливі до статичної електрики, що накопичується в сучасних підлогових покриттях. Це позначається на нашому настрої та якості сну.

Зрештою, велика ймовірність вдаритися мізинцем і навіть зламати його.

Виходить, ходити босоніж вдома взагалі не можна? Звичайно, це не категорична заборона, головне — тримати оселю в чистоті й ходити по м'яких поверхнях, наприклад, по килимах. Також дуже важливо стежити за гігієною.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також