Вбивство на Чорновола: чи був у 29-річної Ольги шанс врятуватися?

7431 0

Ми у соцмережах:

Вбивство на Чорновола: чи був у 29-річної Ольги шанс врятуватися?

Попри те, що вулиці Рівного під час війни посилено патрулюють, не всюди можна почуватися у безпеці. Особливо, коли вже темно, а навколо — безлюдно. Нещодавно у такій ситуації опинилася молода жінка, яка пізно ввечері поверталася додому повз студмістечко на вулиці Чорновола. У цьому глухому місці на 29-річну Ольгу і напав перехожий, який був напідпитку. Незнайомець зґвалтував і задушив свою жертву.

Тіло рівнянки зі слідами крові виявили вранці, близько 6-ї години. Як розповідають правоохоронці, її побачив перехожий, який і повідомив поліцію про страшну знахідку. Винуватця вирахували швидко. Уже за кілька годин повідомили, що є підозрюваний — 32-річний чоловік, який мешкає у Рівному як переселенець.

Юлія Дуднік, пресофіцерка обласної поліції:

— 25 липня близько 23-ї години 32-річний чоловік після відпочинку на місцевій водоймі у стані сп’яніння повертався додому вулицею Чорновола. По дорозі побачив незнайому жінку, яку посеред вулиці зґвалтував і задушив. Потому зняв із неї хрестик із ланцюжком, забрав мобільний телефон та пакет із продуктами. Поліцейські оперативно вийшли на слід зловмисника, встановили його особу та затримали. 27 липня за фактом умисного вбивства, поєднаного із зґвалтуванням, слідчі за погодження прокуратури повідомили про підозру за пунктом 10 частини 2 статті 115 КК України. У рамках кримінального провадження призначено комплекс експертиз. Слідчі дії тривають.

Відповідно до лікарського свідоцтва, смерть жінки настала в результаті механічної асфіксії — від стиснення шиї руками. Під час обшуку у помешканні зловмисника поліцейські виявили та вилучили викрадені речі загиблої, залишки продуктів та інші докази, які мають значення у справі. Відомо, що в минулому році зловмисник вийшов з місць позбавлення волі, де сім років відбував покарання за зґвалтування неповнолітньої та крадіжку.

На суді підозрюваний сидів за скляною загорожею у касці та бронежилеті. Наразі вирішили, що найближчі 60 діб він перебуватиме під вартою. В подальшому ж за скоєне може отримати довічне.

Про вбиту відомо, що вона була уродженкою Хмельниччини. Розповідають, що раніше вона навчалася в одному з рівненських вишів, а працювала в одній з мереж супермаркетів. Кажуть, убита була ще й волонтеркою, яка плела маскувальні сітки для допомоги військовим..

Та місцевих жителів обурює не тільки жорстокість злочину. Навіть якщо вбивця і отримає довічне, проблема все одно залишиться: як безпечно пройти цією дорогою у темну пору? Найближче житло від місця, де убили рівнянку, — аж на перехресті Чорновола з вулицею Новака. Неподалік розташований студентський гуртожиток, але до нього також кількадесят метрів і в літню пору зазвичай всі роз’їжджаються по домівках. А через дорогу — міська дитяча лікарня. Тож криків про допомогу можуть і не почути. Окрім того, цей шлях ще й погано освітлюється, бо світло від ліхтарів частково перекриває алея каштанів.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також