Хочете кинути курити? Вам допоможуть це зробити!

619 0

Ми у соцмережах:

Хочете кинути курити? Вам допоможуть це зробити!

На оновленому сайті Центру громадського здоров’я stopsmoking.org.ua можна знайти професійні поради, які допоможуть позбутись нікотинової залежності та відмовитись від вживання тютюнових виробів.

Сервіс “Я кидаю курити” – перший професійний державний ресурс, який було розроблено для безоплатної допомоги з відмови від куріння. На сайті  можна дізнатись про 6 основних методів відмови від куріння, пройти тести, щоб визначити рівень фізичної залежності від нікотину та причини, які мотивують кинути курити. Результати таких тестів та інша інформація на сайті допоможуть курцю краще зрозуміти природу своєї залежності, що полегшить процес відмови від сигарет. Сайт також допоможе скласти індивідуальний покроковий план відмови від куріння і зрозуміти, як боротись з “нікотиновою ломкою". 
- Вживання тютюну щороку забирає понад 8 млн життів у світі та близько 130 тисяч життів українців. У 2017 році 62,5% теперішніх курців стверджували, що хочуть припинити курити, а 7% казали, що планують кинути вже наступного місяця . Тобто багато людей хочуть позбутися тютюнової залежності, але не завжди знають, як це зробити або не впевнені у своїх силах. Сайт сервісу “Я кидаю курити” stopsmoking.org.ua розроблявся для того, щоб допомогти таким людям нарешті досягти цілей і кинути курити, – прокоментувала оновлення ресурсу керівниця відділу профілактики неінфекційних захворювань ЦГЗ Олена Запорожська
Оскільки члени родини і друзі відіграють важливу роль у процесі відмови від куріння когось з близьких, окремий розділ присвячений темі, як правильно підтримати людину, яка кидає курити. 
Нагадаємо, з 11 січня 2024 року набули чинності нові норми щодо маркування пачок тютюнових виробів, відповідно до яких QR-код на сайт сервісу “Я кидаю курити” stopsmoking.org.ua буде розміщено на пачках сигарет поруч з оновленими графічними зображеннями і текстом медичних попереджень про шкоду та наслідки куріння. 

Сервіс “Я кидаю курити” оновлено в межах реалізації Україно-швейцарського проєкту “Діємо для здоров’я" за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я, Міністерства охорони здоров’я, ГО “Центр громадянського представництва “Життя” за фінансової підтримки Швейцарського Бюро співробітництва в Україні. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також