В церковного керівника Іларіона — новий статус

2637 0

Ми у соцмережах:

В церковного керівника Іларіона — новий статус

Минулого тижня відбулося засідання Священного синоду ПЦУ, який є найвищим органом керівництва Церквою. Після його засідання стало відомо про присвоєння нагород і церковних чинів керівникам в областях. Потрапив до цього списку й архієпископ Рівненський та Острозький ПЦУ Іларіон, якому присвоїли статус митрополита. Окрім керівництва рівненськими церковними громадами, на владику поклали обов’язки забезпечити зв’язок Церкви з українськими біженцями, які через війну виїхали до інших країн світу.

Петро Мартинюк, священник:

Ієрархічна структура церкви поділяється так, що є три види служіння — дияконське, священниче і єпископське. Власне єпископське служіння поділяється на три ступені — це єпископ, архієпископ і митрополит. Останній є найвищим ступенем єпископського служіння. Вищим може бути лише патріарх або митрополит, предстоятель Церкви. Все залежить від того, хто в Церкві її очолює. Якщо говорити про ПЦУ, то її очолює Блаженніший митрополит Епіфаній. Тобто митрополит є одним з найвищих статусів служіння у церкві. Статус залежить від діяльності єпископа, його заслуг перед Церквою та розвитку єпархій. Фактично з отриманням статусу митрополита в обов’язках владики Іларіона нічого не зміниться. Зараз владика ще очолює капеланську місію за кордоном. Вона полягає у духовній допомозі людям, які покинули межі України. Адже багато українців, рятуючись від війни, виїхали до інших країн. Тому владика зараз займається формуванням певних парафій за кордоном, щоб ПЦУ тримала зв’язок зі своїми прихожанами в інших країнах.

Нагадаємо, що владику Іларіона призначили керуючим Рівненською єпархією у 2012 році. Згодом він також виконував обов’язки Екзарха Європи та керував закордонними парафіями Київського патріархату. Після Об’єднавчого собору та створення ПЦУ владика Іларіон також кілька років був членом Священного синоду.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також