В «Агрохолдингу Зоря» заготовляють корми для худоби

663 0

Ми у соцмережах:

В «Агрохолдингу Зоря» заготовляють корми для худоби

Поблизу села Білів Рівненського району — активний рух техніки. Це працівники ТОВ «Агрохолдинг Зоря» розпочали заготовляти люцерну для великої рогатої худоби. Після дощів поживна зелена маса посвіжіла, і над полем, де працюють трактори, відчувається приємний запах щойно скошеної люцерни.

На полі площею 44 гектари працюють комбайн класу «Ягуар» з тракторним причепом «Атлант» виробництва заводу Кобзаренка, косарка «Кун», ротаційні граблі та автомобілі, що відвозять силос.

Люцерну вирощують для Білівської молочно-товарної ферми, де утримують понад 700 голів великої рогатої худоби. На рік для корів необхідно понад 1,5 тис. тонн зеленої маси. Наразі заготовили вже 160 тонн.

Процес зберігання люцерни також неординарний. Скошену масу привозять на територію молочної ферми і у визначеному місці трамбують шарами, накривають плівкою, герметично засипають піском і закладають у кургани. Після проходження процесу ферментації силос змішують із іншими кормами і годують корів відповідно до раціону, призначеного певній групі худоби.

Заготівлі поживних кормів у ТОВ «Агрохолдинг Зоря» приділяють значну увагу. Тож кожного року спеціально закладають площі для посіву зеленої маси та заготівлі сінажу. Адже надій молока напряму залежить від кормів, які вживають тварини. А молочна продукція господарства користується попитом закордонних переробних підприємств.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також