Уперше до школи, і то — у вихідний

2519 0

Ми у соцмережах:

Уперше до школи, і то — у вихідний

Цього року до шкіл Рівного набрали понад 3200 першокласників. Усі вони на свято знань підуть у суботу, 1 вересня. Таке рішення прийняла міська влада.

— Провести день знань саме 1 вересня, в суботу, а не 3 вересня, в понеділок, рекомендувала область, керуючись нормативними документами, — пояснила заступниця начальника міського управління освіти Катерина Сичик. —Та й батьки у цей день будуть вільніші, адже це — вихідний. Святкова лінійка має розпочатися не пізніше 9.00, поки ще не так гаряче. Ми рекомендували директорам шкіл організовувати урочистості, орієнтуючись насамперед на учнів перших та одинадцятих класів, для яких цей день — найважливіший. Радили обмежитись не тільки урочистою частиною, а цікавими заходами, наприклад, зустрічами з відомими рівнянами, екскурсіями в музеї та іншими.

Нагадаємо, що цьогоріч у перші класи школи набирали дітей за територіальним принципом — насамперед тих дітей, які проживають у закріпленому за навчальним закладом районі. У другій черзі — діти працівників школи, а також брати і сестри учнів, які вже навчаються в цій школі. Якщо в освітнього закладу залишалися вільні місця, то серед охочих туди потрапити проводилося жеребкування. Виявилося, що цю процедуру в Рівному провели тільки в Рівненському колегіумі. В інших школах набір пройшов у повному обсязі.

— Після набору в нас залишалося вісім вільних місць, — розповів директор закладу Петро Куделя. — На них претендувало 37 дітей. Жеребкування провели ще у червні, кульки з папірцями витягували батьки. Загалом зарахували 90 першокласників.

Комунальний заклад школа «Престиж», яка є платною, жеребкування не проводив. Дітей сюди зарахували ще в лютому — за співбесідою.

— Набрали 60 першокласників, й у жеребкуванні необхідності не виникло, — пояснив директор «Престижу» Сергій Рачинець. — Набираючи дітей в лютому за співбесідою з різних районів міста, ми керувалися чинними положеннями МОН. А нове положення, яке зобов’язувало набирати першокласників з району, який закріплений за школами, було прийнято тільки у травні.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також