Удова кіборга з Рівненщини просить Зеленського надати звання Героя України

3007 0

Ми у соцмережах:

Удова кіборга з Рівненщини просить Зеленського надати звання Героя України

Він на це заслужив.

Лілія Генова просить мешканців Рівненщини (і не тільки) підтримати її електронну петицію, яку вона подала президенту Володимиру Зеленському:

 - Прошу присвоїти звання "Герой України" (посмертно) військовослужбовцю, старшому сержанту Генову Сергію Георгійовичу, який брав участь у боях за Донецький аеропорт, зокрема, під час падіння диспетчерської вежі 2015 року, перебував у найгарячіших точках 2017 року (Світлодарська дуга), повернувся із закордону після повномаштабного вторгнення і пішов захищати територіальну цілісність та незалежність України добровольцем (військова частина А4010, 5 ОШП спеціального призначення). Загинув 19.12.2022 року біля Майорська (Бахмутський напрямок) під час ворожого танкового обстрілу.

Наразі вдалося назбирати понад 3 тисячі підписів, але всього необхідно набрати 25 тисяч. Щоб підтримати це звернення у бажаючих є ще 71 день.

Нагадаємо, Сергій Генов народився 25 квітня 1980 року в с.Підлужне. Навчався у Великолюбаській школі. У 2020 році закінчив Національний університет "Львівська політехніка", екологічний факультет. У 2014 році був мобілізований до лав Збройних сил України, брав участь у боях за Донецький аеропорт. У 2015 році Сергія нагородили двома нагрудними знаками "За оборону  Донецького аеропорту" та "За військову доблесть". У 2016 році проходив військову службу за контрактом. Був заступником командира бойової машини, навідником-оператором 3 штурмового батальйону в/ч А4010.

Раніше про його загибель повідомляли у Крстопільській міській раді.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також