Учасники «Народного кандидата» проходять публічні співбесіди

1711 0

Ми у соцмережах:

Учасники «Народного кандидата» проходять публічні співбесіди

Сьогодні у Рівному відбуваються публічні співбесіди з учасниками проєкту «Народний кандидат». Її проводить конкурсна комісія у складі експертів із питань місцевого самоврядування та різних галузей життєдіяльності міста, очільників місцевої організації партії.

 «Ми хочемо залучити у політику професіоналів у різних сферах, активних громадян. Це особливо важливо під час місцевих виборів. Адже мова йде про участь знаючих людей у розвитку області, міста, селища, села, - пояснює Юрій Ліпський, голова Рівненської обласної організації політичної партії «Слуга Народу». - Якраз проєкт такого формату і дає можливість реалізувати цей задум і «перезавантажити» владу на місцях».

Загалом участь у проєкті, який започаткувала партія «Слуга Народу» в Рівному, беруть 28 претендентів. Це, зокрема, експерти різних галузей: фахівці з залучення інвестицій, лікарі, знавці туристичної сфери, колишні військові, підприємці. Нагадаємо, за умовами ініціативи, кандидатів мали право запропонувати громадські організації, трудові колективи, експертні середовища. Натомість самі учасники повинні були вказати програмні ідеї щодо того, що змінили б у місті першочергово.

Вся ця інформація була доступною для обговорення на ресурсах осередку партії.

Однією з учасниць проєкту «Народний кандидат» стала Олена Хотенко, громадська діячка, експертка з податкового законодавства, голова ради ГО «Інститут Податкових Реформ».


«Я – мама і хочу, щоб мій син жив у безпечному місті, щоб він захотів тут залишитися після того, як здобуде освіту і матиме професію, тому що є перспективи. А ще – щоб йому було тут цікаво, щоб він мав можливість із користю проводити дозвілля і реалізувати себе. Це і є основна мотивація, чому хочу стати депутатом міськради і чому стала учасницею проєкту «Народний кандидат», - пояснює Олена Хотенко. – Загалом я хотіла б реалізовувати проєкти в кількох напрямах. Це, зокрема, створення арт-майданчиків для розвитку та розваг містян, просторів для нових проектів та обміну ідеями, майданчиків для дозвілля людей похилого віку та креативних культурологічних об’єктів».

Сьогодні співбесіду пройшов і лікар-хірург Віталій Хмилецький: «Проєкт «Народний кандидат» - це хороша ініціатива. Він дає можливість стати кандидатом у депутати за прозорим механізмом. До того ж це нагода зібрати у команду фахівців із різних сфер, -коментує Віталій Хмилецький. - Я працюю в медичній сфері і з середин знаю принцип роботи комунальних медичних закладів. Вважаю, що його потрібно змінювати. Перш за все, заради того, щоб покращити умови, інфраструктуру, якість лікування пацієнтів. Власне, саме тому й беру участь у проєкті».

Натомість після публічної співбесіди кандидатури учасників проєкту розглядатимуть на конференції Рівненського обласного осередку політичної партії «Слуга народу» під час формування виборчих списків до Рівненської міської ради.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також