У водоймах знову гине риба

1868 0

Ми у соцмережах:

У водоймах знову гине риба

Тисячі рибин різних розмірів і найрізноманітніших видів, зі сторони Волині, пливли течією річок у Зарічненському районі.

Мертва риба є в Прип’яті, в річці Стохід. Екологічне лихо заторкнуло води Нобельського озера. Не оминуло й Омитського озера, повідомляє газета "Полісся".

Сомки, язі, линки, щуки – рибне багатство водойм гине прямо на очах. Вже дійшло й до озерних раків.

- Це явище було спричинене тим, що води було багато на заплавах, і туди зайшла риба. Під дією спеки, рослинність почала розкладатися, вода - різко спадати, дуже нагріватися, а риба, від нестачі кисню та від наявності великої кількості мікробів, масово гинути, - вважає іхтіолог Андрій Орел. - Волиньрибоохорона надала свої рекомендації, як діяти - Національному парку «Прип’ять- Стохід». Рівненські екологи відібрали проби води. Експертиза ще не готова, щоб на її основі можна було офіційно коментувати про причину загибелі риби.

Тим часом, масштаби загибелі риби на воді в Зарічненському районі поширюються. Так само поширюється серед населення версія, що риба почала гинути ніби то від кропіння полів сільгоспвиробниками. Вода чомусь набула неприродного червоного відтінку.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також