У власність держави повернуть тисячолітнє Городище

602 0

Ми у соцмережах:

У власність держави повернуть тисячолітнє Городище

Здолбунівський районний суд зобов’язав повернути державі 0,6 га ділянки Кунинського городища, що знаходиться в урочищі «Замок» Здовбицької територіальної громади. Її вартість оцінюють у 3,2 млн грн.

Прокуратурою встановлено, що попри законодавчу заборону, рішенням сільської ради незаконно передано у приватну власність фізичній особі земельну ділянку, на якій розташована пам’ятка археології місцевого значення.

Як об’єкт історії та культури вона перебуває під особливою охороною, а землі під нею можуть бути винятково у власності держави. Незаконно приватизовані землі місцевий житель використовував для сільського господарства

Свого часу на території Городища археологами зібрано уламки гончарного посуду Х – ХI ст. та ХVII – ХVIII ст.

Прокуратура довела незаконність приватизації землі з історичною пам’яткою. Це рішення суду сприятиме збереженню для наступних поколінь безцінних надбань предків як складової історії та національної самосвідомості українців, особливо в умовах військової агресії російської федерації, яка прагне знецінити наші історичні надбання. Рішення поки не набрало законної сили, тому його ще можна оскаржити в апеляційному суді.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також