У Рівному з’явиться реабілітаційний центр для ветеранів

2049 0

Ми у соцмережах:

Сергій Пандрак

Тренажери, басейн на 50 метрів, кабінети психологічної допомоги — все це буде у новому реабілітаційному центрі, який має відкритися в Рівному. Щоправда, коли і де саме, ініціатор ідеї ветеран АТО Сергій Пандрак не зізнається. Каже, що приміщення вже є, і запевняє, що реабілітація для учасників бойових дій на Донбасі там буде безкоштовною.

— В Рівненській області й взагалі на Волині немає жодного реабілітаційного центру для ветеранів бойових дій та людей з інвалідністю зразка Німеччини та Італії, — розповів Сергій Пандрак, який очолює ГО «Спілка учасників бойових дій, АТО та УВО». — Коли я після втрати кінцівки потрапив на реабілітацію в Ковель, то вона тривала рівно годину, після чого мене посадили на протез, який я просто зненавидів. Тоді я поїхав до Італії, де моя реабілітація тривала 35 днів. Зі мною працювали за індивідуальною програмою три ортопеди, які відновлювали мені ушкоджені м’язи на кінцівці, готуючи її до протеза, спеціальним імпульсним обладнанням. А потім підібрали і сам протез німецького виробництва, бо в Україні таких просто не виготовляють.

І я зрозумів, що хотів би, щоб і наші бійці, повернувшись з фронту, отримали можливість пройти нормальну реабілітацію. Тим більше, в Італії мені пообіцяли подарувати усе необхідне обладнання, якщо я створю не приватний реабілітаційний центр. Приміщення у нас уже є — нам подарував його меценат, ім’я якого я поки розголошувати не буду. Знаходиться воно в районі вулиць Гагаріна — Гайдамацька, точної адреси теж поки вказувати не буду. Площа — 400 кв. м. Ми вже замовили проектно-кошторисну документацію на його реконструкцію під реабілітаційний центр. Прибудова до приміщення дозволить там облаштувати і басейн на 50 метрів — перший такий в Рівному.

Сергій Пандрак запевняє, що двічі на рік реабілітація в цьому центрі для учасників бойових дій та їхніх сімей, в тому числі сімей загиблих, буде безкоштовною. І йдеться не лише про фізичну, а й психологічну допомогу. Проходити там лікування зможуть і люди з інвалідністю.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також