У Рівному знову приберуть радянську символіку (перелік)

1108 0

Ми у соцмережах:

У Рівному знову приберуть радянську символіку (перелік)

Цим займуться міські комунальники та міське управління культури і туризму

Здавалось би, в обласному центрі уже прибрали все, що нагадувало про комуністичне радянське минуле: перейменували вулиці, демонтували стели та пам'ятники, змінили мозаїки. Та, виявляється, справу ще не завершено. Нещодавно на сайті міськради Рівного з'явився проєкт рішення міського виконавчого комітету, що знову стосується історичної справедливості.

Тільки цього разу йдеться не стільки про демонтаж, а більше про заміну або оновлення написів і цифр на різних пам'ятних знаках громади. Ось, перелік об'єктів, який ще мають затвердити на найближчому засіданні виконкому:

1. Місце розстрілів фашистами громадян єврейської національності (вул. Київська, урочище «Сосонки») - зміна напису на пам’ятній плиті (на головному пам’ятнику меморіалу)

2. Братська могила радянських воїнів (вул. Київська, 71) - зміна тексту, демонтаж радянських символів

3. Пам’ятний знак жертвам розстрілів нацистами радянських громадян у Рівненській в’язниці  (вул. Соборна, 16) - оновити текст на плиті (не читається)

4. Братська могила радянських воїнів, партизан та Героя Радянського Союзу (парк культури і відпочинку                  ім. Т.Шевченка) - заміна цифр на плиті на «1939-1945»

5. Пам’ятник борцям за волю України (вул.Соборна, 12А (майдан Магдебурзького права) - закрити радянські зірки на постаменті

6. Місце розстрілів нацистами у роки Другої світової війни представників Волинської інтелігенції (вул. Ст.Бандери (ур.Видумка) - заміна тексту на пам’ятній плиті

7. Меморіал жертвам фашизму (вул. Біла) -заміна тексту на пам’ятній плиті

8. Пам’ятник жертвам фашизму (вул. Соборна, 366) - заміна тексту на пам’ятних плитах

9. Пам’ятний знак загиблим односельчанам (селище  Квасилів) - заміна цифр на плиті на «1939-1945», заміна тексту на пам’ятній плиті на: «які загинули в роки Другої світової війни»

10. Пам’ятний знак загиблим землякам (вул. В.Чорновола, 101Е (с.Новий двір) - заміна цифр на плиті на «1939-1945», заміна тексту на пам’ятнику на: «загиблим у роки Другої світової  війни»

 

 

 

 

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також