У Рівному вручили міську літературну премію імені Уласа Самчука

445 0

Ми у соцмережах:

У Рівному вручили міську літературну премію імені Уласа Самчука

Сьогодні секретар Рівненської міської ради, виконуючий обов'язки міського голови Рівного Віктор Шакирзян вручив міську літературну премію імені Уласа Самчука. Вона заснована для заохочення сучасних прозаїків до написання творів художньої літератури та відзначення кращих митців у галузі художньої літератури, публіцистики.

- Цього року лауреатами стали двоє людей, чиє життя змінила та забрала війна… Вручив диплом та нагрудний знак Людмилі Марчук, письменниці, мамі нашого полеглого Героя Богдана Гордійчука, за історичний роман у трьох частинах «Я звідси не поїду» , присвячений 80-річчю Української Повстанської Армії. Також диплом та нагрудний знак вручив мамі полеглого Героя Максима Кривцова. Премія вручена автору посмертно, за поезії «Вірші з бійниці», - розповідає Віктор Шакирзян.

Трагічні події війни змушують нас все більше цінувати своє, українське. Боротися за незалежність на фронті, примножувати любов до рідного слова тут, в тилу.

Нагадаємо, що з початку заснування премії її лауреатами стали такі рівненські письменники: Євген Шморгун, Петро Велесик, Василь Басараба, Ірина Одерако, Олена Медведєва, Микола Панченко, Ірина Баковецька-Рачковська, Віктор Мазаний, Олександр Ірванець, Галина Данильчук, Анна Лимич.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також