У Рівному вперше замінили клапан 89-річній жінці на працюючому серці

740 0

Ми у соцмережах:

У Рівному вперше замінили клапан 89-річній жінці на працюючому серці

Сьогодні кардіохірурги вперше провели у Рівному операцію TAVI, що полягала у заміні аортального клапану без зупинки серця через трьохсантиметровий розріз. Операція тривала 2 години

- TAVI - це транскатетерна заміна аортальна клапана, операція на серці через невеликий розріз без зупинки кровообігу,  - розповідає кардіохірург, завідувач відділення мініінвазивної кардіохірургії та транскатетерних процедур Гліб Ємець.

Лікарі замінили аортальний клапан без зупинки серця через 3-х сантиметровий розріз. Це сучасна процедура, яку лікарі Центру дитячої кардіології проводять не лише у Києві, а й у різних регіонах країни.

- Нашій пацієнтці 89 років, вона страждала від критичного стенозу аортального клапана - вади серця, при якій один із основних клапанів майже не відкривається,  - розповідає завідувач відділення інтервенційної радіології Роман Овсійчук.

Кожен крок був як справжнє випробування для жінки. Кожна хвилина її життя - була справжньою цінністю.
Операція тривала 2 години: 120 хвилин до здорового серця та повноцінного життя. Весь цей час донька пацієнтки очікувала на слова лікарів: «Операція завершена. Все пройшло успішно».

- Ми раді ділитися досвідом та робити такі операції спільно з колегами на місцях аби сприяти розвитку сучасних технологій,  - додав Гліб Ємець.

Співпраця команди Рівненської центральної міської лікарні та Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України продовжується і обіцяє бути максимально ефективною.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також