У Рівному вперше видалили небезпечну пухлину у мозку унікальним методом (ВІДЕО)

1079 0

Ми у соцмережах:

У Рівному вперше видалили небезпечну пухлину у мозку унікальним методом (ВІДЕО)

У Рівному вперше проводять операцію з видалення пухлини на мозку, коли пацієнта пробуджують, аби той був у свідомості. Це так званий метод "вейкап", який є рідкістю для України. Таке хірургічне втручання є складним розповідає заслужений лікар України Сергій Усатов.

Пацієнта навмисне виводять з наркозу, аби переконатися, що життєво важливі ділянки мозку не пошкоджені під час видалення пухлини. Також варто постійно контролювати здатність виконувати різноманітні функції. Тут важлива злагоджена робота усіх медиків, які знаходяться в операційній.

Операція за специфічним методом тривала близько двох годин, повідомляє Рівне 1. Пухлину, яка загрожувала життю пацієнта успішно видалили. Потому новоутворення відправлять на дослідження, аби вияснити злоякісна це пухлина чи ні.

Лікар-нейрохірург Сергій Усатов за свою кар'єру зробив понад 250 подібних операцій. Розповідає це дуже тонка робота, адже тут головне не нашкодити пацієнту. Додає, в Україні мало нейрохірургів виконують операції на мозку, коли людина у свідомості. Втім, така методика є дієвою, зізнається доктор медичних наук.

Під час проведення операцій методом "вейкап" дуже важливою є і робота анестезіолога. Разом з ним хірург почуває себе впевненіше і спокійніше розповідає Олександр Бучак.

Після завершення першої операції з пробудженням у Рівному, пацієнт у задовільному стані. Далі на чоловіка чекає відновлення. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також