У Рівному викрили адвокатку на хабарі

10706 0

Ми у соцмережах:

У Рівному викрили адвокатку на хабарі

Працівники ДБР за сприяння СБУ викрили адвокатесу Рівненщини, яка намагалася нажитися на батьківських почуттях чоловіка, чия донька фігурувала у кримінальному провадженні поліції. Чоловік звернувся до адвокатки, аби отримати правову допомогу для своєї доньки.

Остання фігурувала у кримінальному провадженні за фактом несанкціонованого втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж, що призвели до витоку, втрати, підробки, блокування інформації (ч. 3 ст. 361 КК України), повідомляє Про Рівне.

У випадку розвитку найгіршого сценарію, дівчині могло світити до 8 років позбавлення волі. Після вивчення матеріалів справи, адвокатеса вирішила підзаробити на батьківських почуттях чоловіка. Зокрема, вона пообіцяла за 7000 доларів США вирішити питання щодо закриття справи. За її словами, кошти вона мала передати безпосередньо керівництву.

За своє ж посередництво жінка запросила окремо ще 500 доларів США. Слідчими ДБР встановлюється реальна причетність співробітників правоохоронних органів до вказаної схеми із заробітку коштів. Крім того, вищезгадана справа досі перебуває на етапі досудового розслідування. Вивчається версія щодо того, що дівчині намагалися «пришити» відповідальність за неіснуючий злочин. Жінка встигла отримана половину неправомірної вигоди, а згодом перестала виходити на зв’язок, ймовірно, намагаючись уникнути відповідальності.

Як стало відомо “Про Рівне” з власних джерел, вимагала хабар у сумі 7000 доларів, відома у Рівному адвокатка – Ірина Пашкевич.

Їй повідомлено про підозру у закінченому замаху на підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище та шахрайстві, що завдало значної шкоди потерпілому (ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 та ч. 2 ст. 190 КК України). Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Їй може загрожувати до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Процесуальне керівництво здійснює Рівненська обласна прокуратура,  коментує речниця Теруправління ДБР у м. Хмельницькому Катерина Герасімук 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також