У Рівному в обласному управлінні СБУ «аншлаг» зі священиків (ФОТО)

6127 0

Ми у соцмережах:

У Рівному в обласному управлінні СБУ «аншлаг» зі священиків (ФОТО)

Слідчі Служби безпеки України завершують допитувати чотирнадцять священиків.

До обласного управління на вулицю Відінську приїхало тринадцять священиків з Рівненської єпархії та один з Полісся УПЦ МП разом зі своїми адвокатами.

Як прокоментував для «РВ» секретар єпархії Олександр Єгоров, вони розцінюють це як тиск на церкву:

- Нам закидають державну зраду та розпалювання релігійної ворожнечі. Це роблять для того, щоб нас залякати. Пов'язуємо це із наданням Томосу та майбутнім об’єднавчим собором. Однак священики від нас на цей об’єднавчий собор не поїдуть. Бо вони усі є вірними УПЦ та підтримують митрополита Онуфрія (УПЦ МП).

До нашої єпархії дійсно приходять листи із сіл, де у владики Рівненського та Острозького Варфоломія просять підтримати Томос. Однак знаємо, що йде вказівка зверху, щоб керівники державних установ відсилали від сільських рад такі звернення. Підписи у людей по селах збирають активісти. Деякі з наших прихожан навіть і не знають, за що вони підписувалися.

Щодо виступів рівненських священиків на російському телебаченні, де розповідалося про православну війну в Україні, то отець Олександр сказав наступне:

- Уже давно є вказівка від єпархії нашим священикам не виступати на російському телебаченні. Ми є патріотами України та виступаємо за єдність нашої держави. Думаю, російськими журналістами щось було вирвано із контексту та перекручено.

Нагадаємо, що у справі про державну зраду та розпалення міжрелігійної ворожнечі священики проходять як свідки.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також