У Рівному уже два роки міряють землю

2049 0

Ми у соцмережах:

У Рівному уже два роки міряють землю

Кажуть, у Рівному земля — у дефіциті. В усякому разі, коли йшлося про виділення земельних ділянок бійцям АТО, то з трудом знайшли лише частину. Водночас є чимало ділянок, зарослих бур’янами, з розваленими будівлями на них. Та й щосесії міськради роздають в оренду, узаконюють земельні ділянки. Саме для того, щоб знати, скільки у Рівному землі і як вона використовується, два роки тому розпочали інвентаризацію земельних ділянок.

За цей час, щоправда, встигли дослідити тільки землю промислового призначення. Тож, вочевидь, процес затягнеться щонайменше ще на два роки. А міряти є що, адже площа Рівного — понад 5800 гектарів.

Сергій Таргоній, начальник міського управління земельних ресурсів:

— Міська рада має на меті виявити вільні землі та ті, які незаконно використовують. Виявлені земельні ділянки, які використовуються без документів, а також вільні земельні ділянки можна продати на земельних торгах. Це допоможе наповненню міського бюджету.

Проектна організація, отримавши від нас дані, працює з Держгеокадастром. Потім її працівники виїжджають на місцевість, роблять геодезичну зйомку. Взагалі це дуже великий обсяг роботи. Для інвентаризації ми залучали Рівненський інститут землеустрою та фірму «Експерт-Рівне». Уже досліджено промислові земельні ділянки на вул. Соборній, Старицького, у провулку Робітничому, на вул. Гагаріна та Шухевича. Зараз досліджують район вулиць Фабричної та Будівельників. Після цього розпочнеться інвентаризація земель приватної забудови.

Святослав Стельмащук, міський депутат, який готував проект рішення про інвентаризацію:

— Вирішили спочатку перевірити усю землю, яка знаходиться у промисловій зоні. Ці ділянки великі, що полегшує процес інвентаризації. Бо з ділянками по 10 та 20 соток набагато складніше. Землю для учасників бойових дій шукатимуть в районі вулиці Скрипника, що в Тинному. Там має бути приблизно 500 вільних наділів. Ще будуть перевірені Київська, Новодвірська та ділянка біля об’їзної дороги на Львів.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також