У Рівному розпочався суд над двома лікарями перинатального центру

51224 7

Ми у соцмережах:

Лікарка Олена Садова

Завідувач відділення патології вагітних Віталій Липний та гінеколог Олена Садова – двоє лікарів Рівненського обласного перинатального центру, яких обвинуватили у неналежному виконанні службових обов’язків та підробці документів.

Скаргу у правоохоронні органи на лікарів подала Тетяна Левко.

Ввечері 21 липня 2016 року жінку до перинатального привезла «швидка» через сильний біль у животі. Пані Левко була на 36 тижні вагітності. Розповідає, що зустріла її лікарка Олена Садова, послухала живіт і сказала, що потрібно здати сечу на аналізи.

Тетяна Левко

Попри сильний біль, за розповіддю потерпілої, їй мало приділяли уваги і залишили на цілу ніч під крапельницею.

Зранку лише, коли приїхав чоловік та колеги з роботи і вчинили галас, Тетяну Левко відправили на УЗД.

- Мені прямо сказали: «Плід мертвий», - розповідає жінка. – Потім заявили, що дитина була мертвою уже 48 годин. Але коли я їхала у «швидкій», я відчувала, що вона ворушилася. А Садова ж слухала живіт і нічого не сказала, що дитину не чути…

Тетяну Левко відправили на операцію. Через сильну кровотечу жінці видалили матку.

Зліва - адвокатка потерпілої Вікторія Штогрін

Пані Левко зазначає, що не пробачить лікарям. Впевнена: якби їй одразу зробили УЗД, можна було б врятувати дитину. Або принаймні матку і не позбавляти її можливості знову стати мамою.

Віталій Липний – один із багатьох лікарів, які були в операційній. Обвинувачення висунули саме йому, зважаючи на те, що він – завідувач відділення і стверджував, що о восьмій ранку оглянув хвору, хоча жінка та її друзі і рідні стверджують, що уже було близько 10-ї.

Віталій Липний

Сьогодні у Рівненському міському суді мало відбутися підготовче судове засідання, але його перенесли на 11:30 5 липня за клопотанням адвоката обвинувачених. Він письмово повідомив, що повістки його клієнтам не надійшли, а тому він вчасно не дізнався про судове засідання і уже мав призначене у Києві.

Віталій Липний говорити про ситуацію відмовився, лише зазначив: «Я спасав жінку».

Справу слухає суддя Наталія Діонісьєва.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також