У Рівному режисер стерилізуватиме собак

1749 0

Ми у соцмережах:

У Рівному режисер стерилізуватиме собак

Під крики та взаємні образи захисники тварин обрали людину, яка стежитиме за популяцією бродячих тварин у Рівному. Делегувати свою людину на цю посаду волонтерів попросив міський голова Володимир Хомко. Адже ситуація із тваринами у місті настільки непроста, як і відносини між їхніми захисниками.

Не обійшлося без гарячих дискусій і під час обрання нового директора центру стерилізації тварин, який в майбутньому має перетворитись на повноцінний притулок. Більшість голосів підтримки отримала Наталія Ющук, яка працює режисером Рівненського обласного драматичного театру. Раніше центром стерилізації завідувала Тамара Лук’янчук, яку туди направила громадська організація «Під егідою». До призначення пані Тамара викладала французьку мову в школі №12.

— Після того, як законодавчо був заборонений відстріл безпритульних собак, потрібно було швидко починати стерилізацію, — розповіла Тамара Лук’янчук. — Бо ситуація у Рівному залишалася неконтрольованою. Міський голова запропонував нашій організації цим зайнятися. Тоді мені навіть не приходило у голову, що я так довго затримаюся на цій посаді. Думала, за рік зможемо побудувати притулок для тварин і прийде людина, яка мене замінить. Пропонувала деяким людям бути моїм наступником. Але оскільки ця робота дуже напружена та невдячна, то й ніхто не хотів іти. Піти з посади мене підштовхнув невеликий конфлікт, який трапився у мене на роботі.

Додамо, що у Рівному досі недобудовано притулок для безпритульних тварин на 250 вольєрів. Бо на його облаштування міські депутати досі не виділили гроші.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також