У Рівному псувалася 1000 літрів плазми крові, вартістю майже півтора мільйона гривень

9030 2

Ми у соцмережах:

Щороку в обласній станції переливання крові проводять акції, під час яких десятки людей, зокрема рятувальники, військовики, стають донорами

Обласна станція переливання крові, що на вулиці Степана Бандери у Рівному, могла втратити 1000 літрів зібраної у донорів плазми крові.

Йдеться про плазму, яку не можна використовувати для переливання у лікарнях і яка годиться тільки для виготовлення фармацевтичних препаратів.

Собівартість одного літра такої плазми – 1400 грн.

Проте єдиний фармацевтичний виробник в Україні, який виробляє препарати з плазми і закуповує її у станцій переливання крові, пропонує за літр не більше 600 грн.

Продати плазму дешевше за собівартість обласна станція переливання крові самотужки не могла, тож просила дозволу в обласної ради, яка є власницею цього комунального закладу.

На вчорашній сесії облради депутати погодили клопотання. Переконала обранців керівниця станції переливання крові Ліна Михальчук.

На засіданні комунальної комісії облради пані Михальчук зазначила, що у плазми крові незабаром закінчиться термін придатності. Якщо не погодитися на умови фармацевтичної компанії «Біофарма», станція переливання втратить 1,4 млн. грн., ще й потребуватиме коштів на утилізацію зіпсованої плазми. А так принаймні одержить 600 тис. грн.

Зазначимо, що ТОВ «Фармацевтичний завод Біофарма» працює на Київщині і виробництво препаратів з плазми крові є пріоритетним для нього.

Належить завод бізнесменові та колишньому міністрові інфраструктури Костянтину Єфименку та екс-нардепу Василю Хмельницькому.

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також