У Рівному покарають шахрая, який знімав гроші з карток

739 0

Ми у соцмережах:

У Рівному покарають шахрая,  який знімав гроші з карток

У Рівному судитимуть учасника шахрайських схем, через які потерпілі втратили понад мільйон гривень.

Рівненською окружною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя обласного центру, якому інкримінують шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб з використанням електронно-обчислювальної техніки.

Обвинувачений знайшов «роботу» в одному з телеграм-каналів. Зловмисники використовували шахрайську схему під виглядом «єДопомоги». Вони розсилали фішингові посилання нібито для отримання фінансової допомоги, а коли люди переходили за цим посиланням – з карток потерпілих зникали гроші.

Також чоловік отримував від «роботодавця» інформацію про банківські рахунки громадян України, і безконтактним шляхом спочатку знімав з них готівку, а потім перераховував її на рахунки інших підставних осіб. За це отримував відсоток від суми.

Слідством встановлені 38 потерпілих, які через такі шахрайські схеми втратили майже 1,1 млн грн., повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

Обвинувачений нині перебуває під вартою. Обвинувальний акт скеровано до Рівненського міського суду. Чоловік свою вину визнає. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також