У Рівному почали їздити тролейбуси №12 (ФОТО)

4166 0

Ми у соцмережах:

У Рівному почали їздити тролейбуси №12 (ФОТО)

Відзавтра, 7 березня, Рівним курсуватимуть ще три нові тролейбуси “Дніпро Т — 203”.Міський голова Рівного Володимир Хомко вже підписав відповідне розпорядження. Курсуватимуть вони за найдовшим маршрутом - №12 “Північний - Луцьке кільце”.

 Про те, що хотів би пустити тролейбус від вулиці Волинської Дивізії, міський голова говорив вже давно. Сьогодні, 6 березня, цей маршрут відкрили офіційно і надали йому номер - №12. Сам Володимир Хомко проїхався одним із тролейбусів, який у цей день здійснив пробний заїзд.

«Дуже хотілося, напередодні Дня 8 березня, зробити жінкам та жителям нашого міста приємний подарунок. Цим маршрутом буде дуже зручно рухатись з Північного, в інший кінець нашого міста. Зараз піднімаємо питання придбання «електробусів», наразі на виставці у місті Києві з’явився такий транспорт з пробігом 300 км на батареях спів розмірний по вартості з нашим тролейбусом. Будемо розвивати саме цей екологічний транспорт. Магістральний шлях однозначно - виключно екологічно чистий вид транспорту. Наш придбаний електробус зібраний із білоруських запчастин на заводі «Південмаш». З огляду на те, як наповнюється бюджет є шанс, що нам ще на нових та сучасних з низькою підлогою додаткових 10 тролейбусів вистачить коштів» - зазначив Володимир Хомко.

Під час пробної поїздки тролейбус рухався від тролейбусного управління до вулиці Волинської Дивізії, а звідти мимо 12-ої школи через центр на вулицю Ювілейна. Планується, що він об'єднає мікрорайони Ювілейний та Північний, зупинятиметься поблизу ринку на вулиці Млинівська, на Луцькому кільці, куди до цього часу не заїжджав жоден тролейбус. Також він зупинятиметься біля Авторинку та третьої поліклініки на Макарова.

Під час пробної поїздки всі пасажири, яким пощастило проїхатися новим громадським транспортом, за проїзд могли не платити. Хоча кондуктор у тролейбусі була, та вона просто на зупинках запрошувала людей сідати і пояснювала, коди прямує транспорт. Люди охоче сідали та перемовлялися з Володимиром Хомком. Багато хто дякував йому.

- Я дуже задоволена, що такий тролейбус їздитиме за цим маршрутом, - каже рівнянка Надія. - Я — пенсіонер, і тому для мене це особливо важливо. Раніше треба було довго чекати на зупинці на “сімку”, мерзнучи на морозі. Тепер, надіюся, чекати доведеться менше. Та й для молоді це позитив, адже багато дітей з нашого мікрорайону Північний їздять на навчання до 12-ої школи.

Виїздитимуть три тролейбуси на маршрут о 06:15, а завершуватимуть рух о 22:45. Інтервал руху по новому маршруту - 45 хвилин. Загальна протяжність близько 25 кілометрів. Це найдовший тролейбусний маршрут у місті. Крім того, новий тролейбус може курсувати близько 50 кілометрів на акумуляторних батареях із урахуванням погодних умов, заторів, схилів тощо (по вказаному маршруту більше 5 км).


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також