У Рівному може бути новий прокурор — син Грицака

2431 0

Ми у соцмережах:

Олег Грицак

16 серпня генпрокурор Юрій Луценко призначив Олега Грицака, сина голови СБУ, заступником обласного прокурора Полтавщини. Але кажуть, що ця посада лише трамплін до вищої. Цілком ймовірно, Грицака-молодшого повернуть на батьківщину його батька — у Рівненську область, яка цікава, без винятку, всім керівникам силових органів. Адже і начальник СБУ Василь Грицак, і генпрокурор Юрій Луценко, і навіть глава Нацполіції Сергій Князєв пов’язані з Рівненщиною. Василь Грицак, нагадаємо, родом із Бущі Дубенського району. Юрій Луценко — з Рівного. А Сергій Князєв керував Рівненським обласним управлінням поліції.

Які заслуги має 30-річний син Грицака? До полтавської прокуратури Грицак-молодший перейшов з київської, разом зі своїм керівником Дмитром Чибісовим. Луценко коментував таке кадрове рішення тим, що на Полтавщині було багато порушень і молода команда має їх усунути. Проте причини стрімкої кар’єри Олега Грицака намагалися розгадати київські журналісти — і дійшли до одного висновку: йому допоміг батько. І не лише піднятися по кар’єрній драбині, а й уникнути відповідальності.

Під час Майдану Олег Грицак, як йдеться у журналістських розслідуваннях, працював прокурором районної прокуратури Києва і вів справи проти майданівців. Оскільки підписи на документах ставив не він, а старші колеги, після революції йому вдалося уникнути люстрації, хоча його присутність на судових засіданнях була відзнята журналістами і «гуляє в Інтернеті».

Грицак-молодший начебто був серед трьох працівників прокуратури Києва, які восени 2014-го написали рапорти про бажання служити у військовій прокуратурі сил АТО, а після повернення з Краматорська від статусу учасника бойових дій відмовився.

З кінця 2016-го Олег Грицак працював у Київській обласній прокуратурі на досить цікавій посаді — очолював відділ нагляду за дотриманням законів органами СБУ. Фактично, «контролював» роботу підлеглих свого батька.

Попри те, що постійно працював на прокурорських посадах, Олег Грицак заробив на немалі статки. У своїй декларації за 2017 рік прокурор вказує з родичів тільки доньку Анастасію, хоча раніше згадував і дружину Анну, власницю елітної нерухомості у столиці. Олег Грицак тепер зазначає, що живе у Києві у квартирі на 95 «квадратів», яка належить йому та батькові. Окрім того, має 10 соток у селі Новосілки Вишгородського району Київської області. У 2011 році Олег Грицак став власником новенького позашляховика «Land Rover Discovery», торік — власником «Mercedes-benz CLK 240», 2002 року випуску. Вісім років у Грицака-молодшого є катер «Buster xl», а окрім цього, — два причепи. Також прокурор задекларував 13,5 тис. доларів готівки та два коштовних годинники: «Paul Picot» та «Zenith», які оцінюють у півмільйона гривень.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також