У Рівному міністр юстиції розповів, скільки рівняни переплачують за тепло

1745 1

Ми у соцмережах:

У Рівному міністр юстиції розповів, скільки рівняни переплачують за тепло

Вчора, 26 червня, на засіданні Кабміну уряд ухвалив рішення про обмеження вартості опалення та гарячої води. Відтепер тариф на теплопостачання в Україні становитиме 1400 гривень за Гкал. Зниження відбудеться у тих регіонах, де вартість Гкал є вищою граничнодопустимої ціни.

Наразі тарифи на тепло у різних регіонах України завищують в середньому на 20-50%. Сьогодні під час прес-брифінгу у Рівному Міністр юстиції Павло Петренко розповів, що до першого вересня уряд буде проводити перевірки всіх теплопостачальних компаній країни на предмет обґрунтованості визначення тарифів за тепло. Відносно тих міст, де тарифи на тепло будуть завищенні, ініціюватимуть порушення кримінальних справ і компенсації збитків населенню.

– За дорученням прем’єр-міністра Володимира Гройсмана Міністерство юстиції зобов’язалося до 15 липня оприлюднити інформацію про всіх постачальників тепла. Тож ми опублікуємо таблицю з назвою компанії, хто є власником і директором компанії, вартістю тарифів і наскільки вони відрізняються від економічно обґрунтованого в цифрах та відсотках, – зазначив Павло Петренко.

На Рівненщині лідером завищеної вартості тепла є Дубно – 2106 грн за Гкал, що на 40% дорожче встановленого урядом тарифу. У Рівному – 1795 грн за Гкал. А в Острозі 1253 грн за Гкал, що є менше граничного тарифу. Тож в першу чергу всі міста обласного значення мають знизити тарифи на тепло й гарячу воду до 1400 відповідно до рішення уряду. Найближчим часом контролюючі правоохоронні органи проведуть аудит всіх теплопостачальних компаній та оприлюднять інформацію про зловживання на місцях.

Якщо теплопостачальники відмовляться виконувати рішення уряду, то проти них будуть порушувати кримінальні провадження. А населення зможе не платити за тими тарифами, які будуть запропоновані у рахунках, а самостійно розраховувати та сплачувати за тією ціною, яку передбачив уряд. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також