У Рівному бізнесменів лякають київськими інспекторами та космічними штрафами

2751 0

Ми у соцмережах:

У Рівному бізнесменів лякають київськими інспекторами та космічними штрафами

З початку тижня множаться чутки, що до Рівного з Києва приїхали інспектори «трусити» місцевий бізнес.

Нібито масові перевірки та накладання штрафів за не працевлаштованих працівників пов’язані з «дірками» у загальнодержавному бюджеті.

-З деяких джерел є інформація, що Державна служба з питань праці відправила до Рівного 20 київських інспекторів. Адже рівненська інспекція не виконала план по штрафах. Розмір каральних штрафів взагалі незрозуміло високий. Він може коливатись від 90 до 400 тисяч гривень, - написав у своєму Facebook керівник компанії «Агроцентр» Дмитро Соломчук.

Як нам розповіла прес-секретар Державної служби з питань праці Світлана Стельмащук, дійсно, зараз в області тривають перевірки бізнесу. Однак їх проводять виключно рівненські інспектори:

- Такі перевірки проводилися постійно за повідомленням громадян. Але 5 вересня прем’єр-міністр України Володимир Гройсман оголосив війну тіньовій зайнятості. Тому з того часу ми проводили роз’яснювальну роботу серед підприємців та просили їх офіційно працевлаштувати своїх працівників. Адже будуть великі штрафи. Самі ж перевірки розпочалися з 5 жовтня. Розмір штрафу за одного неоформленого працівника - 11 690 гривень. Якщо їх виявляють два і більше, то ця сума множиться на кількість неоформлених працівників.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також