У прокуратурі радились, як боротись з шахраями, які ошукують людей на десятки мільйонів гривень

441 0

Ми у соцмережах:

У прокуратурі радились, як боротись з шахраями, які ошукують людей на десятки мільйонів гривень

Складна соціально-економічна ситуація у державі активізувала шахраїв. Кількість зереєстрованих фактів шахрайств збільшується і в Україні загалом, і на Рівненщині зокрема. Упродовж 2023-2024 років правоохоронцями регіону розпочато 3275 кримінальних проваджень цієї категорії.

Найпоширеніші види шахрайств:
- «реалізація» товарів через інтернет – 683;
- використання фішингових посилань – 223;
- надання інформації «банківським» працівникам – 197;
- використання схем надання допомоги – 189.

Після невідкладних слідчих дій 184 кримінальні провадження скеровані за підслідністю до тих регіонів України, де діяли шахраї.

Водночас, на Рівненщині упродовж 2023-2024 років до суду з обвинувальним актом скеровано 147 кримінальних проваджень за фактами вчинення 539 злочинів. У цих провадженнях встановлено збитків на загальну суму понад 22 млн гривень.

З огляду на криміногенну ситуацію в регіоні та підвищений запит суспільства на справедливість, в Рівненській обласній прокуратурі правоохоронці, представники державних органів області та банківських установ на засіданні профільної міжвідомчої робочої групи обговорили проблемні питання попередження шахрайств та розробили механізми щодо оперативнішого виявлення злочинців. Зокрема, із залученням мобільних операторів та банківських установ, які надаватимуть дані щодо фінансових операцій та місць перебування зловмисників.

Правоохоронці вкотре нагадують: шахраї не зупиняються у своїй винахідливості! Тож ніколи, нікому та ні за яких обставин не повідомляйте дані своєї банківської карти та не переходьте за посиланнями сумнівних веб-ресурсів, які пропонують допомогу та «легкі» гроші.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також