У парку понищили «Дюймовочку», але ремонтувати її не збираються

1850 0

Ми у соцмережах:

У парку понищили «Дюймовочку», але ремонтувати її не збираються

Вандали пошкодили фонтанну скульптуру «Дюймовочка» в парку Шевченка. Проте, схоже, вона так і залишиться в плачевному вигляді. Вже п’ятий рік поспіль депутати Рівненської міської ради відмовляються виділити кошти з міського бюджету на її відновлення.

 У «Типовому Рівному» з’явилися фото понищеної вандалами Дюймовочки, на яких видно, що декотрі з пелюсток кам’яної квітки погнуті і от-от відпадуть.

Директор Рівненського парку ім..Шевченка Андрій Черепанов пояснює:

-          Я на разі у відпустці. Виконуючий обов’язки директора парку обов’язково звернеться в поліцію за фактом вандалізму. Проте зазвичай це нічого не дає. Знову будемо звертатися до депутатів з проханням виділити 4 мільйона на ремонт каскадів, проте вони відмовляють нам вже 5 рік поспіль. Цього року нам взагалі виділили тільки 60% від потреби по заробітній платі. Цих коштів вистачить тільки на виплату «мінімалки». Решту ми зазвичай перекривали за кошти, виручені від господарської діяльності. Це, зокрема, розміщення в парку торгових лотків. Проте комісія Рівненської міської ради, ініційована депутатом Святославом Стельмащуком, заборонила нам займатися такою діяльністю. Це мінус мільйон гривень від нашого бюджету. Тож ми не маємо коштів не те, що на ремонт «Дюймовочки». Нам зарплати не буде чим виплатити. Збираюся подавати в суд, оскаржувати рішення комісії.

Проект з відновлення каскаду вище згаданої скульптури під назвою «Мізиночка на купаві» кілька років поспіль подавали на громадський бюджет. Проте він жодного разу не зібрав необхідної кількості голосів. На реконструкцію скульптури потрібно 1 млн. 101 тис. грн.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також