У музеї вже працює конкурентка Булиги

3568 0

Ми у соцмережах:

Тетяна Самсонюк

Олександра Булигу, який 13 років керував обласним краєзнавчим музеєм, більше не хочуть бачити на посаді директора. Рівненська облрада двічі не проголосувала, порушуючи закон, за його призначення, а голова Рівненської ОДА відкрито говорить, що п. Булига не справляється. На посаду директора вже давно знайшли іншу кандидатуру — Тетяну Самсонюк, якій у музеї уже навіть підшукали тимчасову посаду.

Тетяна Самсонюк, яка працювала головним спеціалістом одного з відділів Держархіву області, з вересня — вчений секретар Рівненського обласного краєзнавчого музею. Булига готував цю посаду для себе, але зайняти місце вченого секретаря йому не дозволили, швидко оформивши на роботі пані Самсонюк. Бо її підтримує керівництво ОДА та обласної ради.

Олександр Булига ситуацію коментує так:

Конкурсна комісія обрала мене переможцем конкурсу на посаду директора музею, а депутати не хочуть затверджувати мою кандидатуру. Мені невідомо, чому це відбувається, зі мною ніхто не спілкувався. Цікаво, що й претензій ніхто мені не висловлював. Така дивна ситуація не тільки зі мною, але й з іншими переможцями конкурсів на посади директорів музеїв у багатьох областях України.

Микола Драганчук, депутат обласної ради від «Батьківщини»:

Ситуація, що склалася, є дивною. Намагаються обійти закон будь-якими шляхами. Знаю, що все відбувається з подачі голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка. Під час перерви на сесії я особисто чув, як він казав депутатам, що за Булигу не потрібно голосувати.

Олексій Муляренко, голова Рівненської ОДА:

— Микола Драганчук, м’яко кажучи, лукавить. Я не наказував, а лише висловив свою думку. Адже виникла неприємна ситуація навколо призначення директора музею. Очевидно, що роботу музею можна покращити, бо у культурному плані це дуже важливий об’єкт як для міста, так і для області. На мою думку, зробити це Олександру Булизі не вдалося. Хоч у нього справді є свої напрацювання як фахівця з музейної справи, настав час знайти більш ефективного керівника. Знаю, що він готував собі посаду вченого секретаря. Можна цьому давати різні оцінки, але збоку все виглядає, ніби певні особи хочуть зробити музей своїм приватним закладом. Якщо ж говорити про кандидата на посаду директора Тетяну Самсонюк, то, на мою думку, на комісії вона краще презентувала план розвитку музею, ніж Булига. Думаю, у неї вийшло б керувати цим закладом, адже вона — науковець. Але все вирішувати депутатам обласної ради.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також