У Млинові перекрили дорогу з надією побачити Муляренка, а він поїхав іншим шляхом?

3564 0

Ми у соцмережах:

Фото - UA.Рівне

Сьогодні у Пляшевій на Демидівщині вшановують загиблих у Берестецькій битві 1651 року. На Козацькі Могили, як і щороку, поїхали високопосадовці, зокрема керівництво області. Саме його хотіли побачити мешканці Млинова, які вирішили перекрити дорогу, аби привернути увагу до закриття місцевої гімназії.

На дорогу, що веде до Пляшевої, близько 70 млинівчан вийшли о восьмій ранку. Любомир Волошин, колишній випускник закладу та батько двох гімназисток, розповідає, що батьки і вчителі проти, аби гімназію закрили. А керівництво Млинівської ОТГ не дослухається.

- Закривають гімназію на підставі закону про оптимізацію, - коментує п.Волошин. – Проте у Млинові вже порушили кілька вимог законів. По-перше, рішення ухвалювала не сесія, а виконком, по-друге, у класах, коли зіллють два навчальні заклади, буде по 33 дитини.

Цьогорічні випускники млинівської гімназії

Керівництво ОТГ свого часу зазначало, що статус гімназії буде збережено. Її лише переведуть в інше, новіше приміщення, де наразі місцева школа. Проте за словами п.Волошина, буде не гімназія, а ліцей, тож батьки бояться, що потужна мовна школа, яку має заклад, буде втрачена.

- Ми хотіли поспілкуватися з головою ОДА, але його провели іншою дорогою, - коментує Любомир Волошин. – Поліція стала неподалік нас і пускає автомобілі іншим шляхом – повз технікум ветмедицини, де дуже поганий міст. Тільки Філарет біля нас проїхав і зупинився. Вийшов до нас поспілкуватися Іларіон, запитав, що сталося. Ще чекаємо, бо, кажуть, має приїхати народний депутат Олександр Дехтярчук.

У Рівненській ОДА повідомили, що Олексій Муляренко ще не їхав Млиновом. До пікетувальників, натомість, уже під'їхала його заступниця Світлана Богатирчук-Кривко.

Фото - UA.Рiвне

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також