У міськраді Рівного — без жертв

1431 0

Ми у соцмережах:

У міськраді Рівного — без жертв

Коронавірус у Рівному дістався міських депутатів. Причому так сильно, що через хворобу частини депутатів перенесли останню сесію чинного складу міської ради. Чи стане перенесена сесія останньою в їхньому житті? Лише у тому випадку, якщо їх не переоберуть. Поки що від коронавірусу серйозно не постраждав жоден із владоможців. Недарма ж офіційно про свою хворобу оголосили лише голова фракції «Батьківщина» Галина Кульчинська та секретар міської ради Сергій Паладійчук. Решта хворіє таємно. І так само одужає до дня нових виборів.

Володимир Хомко, міський голова:

— Хворих депутатів багато, проте не у всіх коронавірус. Мені відомо про трьох-чотирьох інфікованих саме коронавірусом. Бо це люди з мого оточення. Коли ми усіх обдзвонювали, то з’ясувалося, що на сесію зможуть приїхати лише 26 депутатів. Цього достатньо для прийняття рішення, проте було велике побоювання, що за такої невеликої кількості депутатів будемо просто завалювати питання. Почекаємо ще тиждень, а тоді буде видно, коли збирати сесію. У нас є багато питань, проте вони не настільки вагомі. Більша їхня частина суто технічна. Скажу, що перед місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня, я планую зібрати завершальну сесію. Символічно винесемо на розгляд депутатів два питання та зробимо спільне фото.

Сергій Паладійчук, секретар міської ради Рівного:

— У п’ятницю, 25 вересня, я ще був на роботі, а слабкість уже відчув у неділю. Звісно, що хвороба — це недобре. Відчуваю слабкість. Таке враження, що тіло все побите. Але, слава Богу, поки без якихось ускладнень.

Галина Кульчинська, заступниця міського голови:

— У мене все життя знижена температура — 36,2. Однак у минулий понеділок, 21 вересня, ввечері різко піднялась температура до 38,5. Три дні була висока температура. Їхати у лікарню я відмовилася — там у нас лежать лише тяжкі хворі. Коронавірус дуже підступна хвороба. Кожен її переносить по?своєму. Особисто я жодного разу не кашлянула та із нюхом та смаком у мене все в порядку.

Щодо сесії, то знаю, що зараз хочуть просунути багато питань, поки каденція підходить до завершення. Особливо земельних. Всі поспішають та хочуть вихопити в останній момент. Є компанії, які хочуть викупити землю в Рівному, але до цього не сплачували оренду до міського бюджету. Однак податкова надіслали нам документи, і ми бачимо усі ці компанії.

І справді, у порядку денному сесії було 13 земельних питань, які не встигли розглянути під час попереднього засідання, та ще понад 40 питань, внесених додатково — це знову ж таки земельні, а також про надання матеріальної допомоги і надання дозволів на приватизацію різноманітних нежитлових приміщень. До речі, 1 жовтня мало бути вже четверте пленарне засідання цієї передостанньої 41-ї сесії Рівненської міської ради.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також