У Львові судили рівнянина, який збирався скоїти теракт

921 0

Ми у соцмережах:

У Львові судили рівнянина, який збирався скоїти теракт

У Львові засудили рівнянина, який у 2014 році у складі так званого “загону Кузнецова” намагався підірвати електропідстанцію у Львові.

Про це йдеться у вироку Шевченківського райсуду Львова, повідомляє Час Дій. 

Слідством було встановлено, що двоє жителів Львова, уродженець Рівного та Жовкви у 2014 році готували диверсії на заході України.

Обвинувачені підтримували терористів, так званих “Л/ДНР”, та активно користувались забороненими соціальними мережами. Там вони разом з іншими користувачами поділяли погляди щодо насильницької зміни меж території України. У соціальній мережі “ВКонтакте” вони навіть створили спеціальну групу, де спілкувались зі своїми однодумцями.

9 травня 2014 року четверо осіб на трасі неподалік Львову, прикривши обличчя балаклавами, записали звернення для мешканців Львівської, Тернопільської, Житомирської та Рівненської областей: “Ми дєті і внукі побєдівших фашизм прєдупрєждаєм нацисткіх пріхвостнєй і бандеровскіх викормішей, что Западная Украіна – нє іх вотчіна! І ім нє удастся здєсь чувствовать сєбя в бєзопасності. За всє прєступлєнія – понєсьотє наказаніе. У нас достаточно оружія і достаточно людєй для того, чтоби пожар народного гнєва загорєлся і в Ровєнской, Житомірской, Тєрнопольской і Львовской областях. Нікто не забит нічто нє забито!“.

Терористи назвали своє угруповання “Львівським загоном імені Кузнецова”.

Надалі зрадники через Білорусь виїхали до Росії , де зустрічались з представниками терористичної організації “ЛНР” та російської спецслужби. За допомогою росіян вони отримали зброю та почали планувати свій терористичний акт. Вони хотіли підірвати електропідстанцію, яка знаходилась у центральній частині Львова.

Зрадники хотіли усе зняти на відео, але цей план реалізувати їм не вдалось і їх затримали на місці злочину. 

Цьогоріч 26 квітня суд остаточно визначив покарання рівнянину, та визнав його винним у тероризмі. Йому призначили покарання -  позбавлення волі строком на 8 років.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також