У Костополі судили військовика, який з автомата підстрелив солдата

2064 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

Перебуваючи у стані наркотичного сп'яніння, під час патрулювання базового табору військовик здійснив постріл з автомата у напрямку солдата. Лежачи, потім вистрілив ще чотири рази з АКС-74У. Потерпілий отримав поранення у ногу та згодом лікувався у військовому госпіталі та в лікарнях Рівного та Дубна. Йому було проведено 25 хірургічних втручань, і він надалі потребує лікування.

Інцидент, який розглядв Костопільський райсуд, стався ще торік у ніч на 11 квітня. Механіку-водію розвідувального відділення інкримінували умисне тяжке тілесне ушкодження.

Рівне. Медіа повідомляє: обвинувачений пояснив у суді, під час патрулювання він побачив силует невідомої особи, яка рухалась, та запитав пароль, проте відповіді не отримав. Після чого повторно запитав пароль, однак у відповідь почув характерний для перезарядження зброї звук, тому здійснив попереджувальний постріл угору. Пізніше він дізнався, що поранив військовослужбовця, у вчиненому щиро розкаявся, просив суд суворо не карати та не позбавляти його волі, оскільки він бажає продовжити військову службу та виконати свій громадянський обов`язок із захисту Батьківщини.

Як розповів потерпілий, він теж у цей час проводив патрулювання території. За його словами, коли обвинувачений запитав у нього пароль, то той йому його назвав, проте після цього пролунали постріли.

Обвинувачений два рази його провідував потерпілого колегу у лікарні та відшкодував 40 000 грн. Образ на обвинуваченого він не має, хоча має претензії до нього в частині відшкодування моральної шкоди. Також він не бажає, щоб останній відбував покарання реально, а тому не підтримує позицію прокурора щодо призначення обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі без застосування іспитового строку.

Потерпілий подав цивільний позов про відшкодування йому моральної шкоди у сумі 300 тисяч гривень. Обвинувачений визнав позовні вимоги частково у розмірі 200 тисяч грн.

Судом було враховано те, що обвинувачений по місцю проживання та військової служби характеризується посередньо, є учасником бойових дій, одружений, на його утриманні перебуває неповнолітня дитина.

Таким чином обвинуваченому присудили 5 років ув'язнення , але з іспитовим строком три роки. Крім того він має сплатити потерпілому  260 тисяч гривень моральної шкоди.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також