У Кабміні визначили найкращих керівників регіонів: у лідерах — Кличко, Світлична і Муляренко

1545 0

Ми у соцмережах:

У Кабміні визначили найкращих керівників регіонів: у лідерах — Кличко, Світлична і Муляренко

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства опублікувало результати моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів за 2017 рік. На першому місці у рейтингу — Київ і його міський голова Віталій Кличко. На другому — Харківська область (голова ОДА Юлія Світлична). Кличко та Світлична зберігають свої позиції другий рік поспіль.

Київ посів перше місце за більшістю показників. У Харківській області найнижчий по Україні рівень безробіття - 6,1%, найвища частка енергії, виробленої з альтернативних джерел, і рівень впровадження енергозберігаючих технологій - 30,4% і 72,0% відповідно.

У першій п'ятірці серед областей також Рівненська ОДА на чолі з Олексієм Муляренком.

Третє місце - у Дніпропетровської ОДА, якою керує Валентин Резніченко. Завершують п'ятірку лідерів Чернівецька ОДА на чолі з Олександром Фищуком і Тернопільська зі Степаном Барною.

Аутсайдери рейтингу Кабміну - Луганська, Донецька, Миколаївська, Чернігівська та Одеська області.

У рейтингу враховувалися соціально-економічні показники регіону за 2017 рік: економічна ефективність, інвестиційно-інноваційний розвиток, фінансова самодостатність, розвиток малого і середнього підприємництва та інші.

Моніторинг соціально-економічного розвитку регіонів здійснюється відповідно до Постанови Кабінету Міністрів від 21.10.2015 року №856 "Про затвердження Порядку та Методики проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації державної регіональної політики".

За публікацією Сensor.net


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також