У фільмі про сурогатне материнство розповіли історію рівненської сім’ї (ВІДЕО)

3154 0

Ми у соцмережах:

У фільмі про сурогатне материнство розповіли історію рівненської сім’ї (ВІДЕО)

Рівнянка Анна Ситник стала героїнею документального фільму-розслідування «Торговці мріями», прем’єра якого відбулася сьогодні, 28 листопада, на Суспільному (телеканалі «UA:Перший»). Авторкою фільму є колишня журналістка "РВ" Алла Садовник.

 Анна працювала у столичній репродуктивній клініці «Біотехком». У вересні 2018 року вона стала нянею китайської дівчинки, яку народила українська сурогатна мама і батьки якої одразу не приїхали забрати свою дитину.

У фільмі Анна розповідає, що спершу не знала, чому з приїздом затримуються батьки дівчинки, та кожен день все більше прив’язувалася до дитини.

Біологічний батько прилетів з Китаю лише за шість місяців після народження доньки. Проте навіть побачити її він не захотів. Генетичні батьки дівчинки відмовилися від неї.

«Ну, замовник сказав, що це – це боляче говорити, так, мабуть, і не можна висловитися, але це його дослівні слова – це бракований товар, ну, бракований», – розповіла Анна журналістам.

Дівчинка народилася із генетичною хворобою:

«Був виставлений попередній діагноз –синдром Блоха-Сульцбергера, – каже Анна. – У це захворювання втягнуті майже всі органи й системи організму. У першу чергу, що впадало в очі, це була її шкіра. Вона була вся уражена, ушкоджена. Були такі пухирі, які потім лопалися, гноїлися. А так взагалі у весь процес втягується нервова система, органи зору».

Анна з чоловіком вирішили удочерити дівчинку. За два роки після першої зустрічі Анна офіційно стала мамою Вікторії. Нині дівчинці уже більше трьох років.

«Я не в праві судити його, я не знаю, що робиться у нього в серці зараз, – каже Вікторія про біологічного батька Вікторії. – Значить, він не був готовий до батьківства. Він побоявся відповідальності. Побоявся, може, бути засудженим у своєму суспільстві, що дитина не така. Можливо, він і шкодує. Я не знаю. Я знаю, що я щаслива. І коли я про це кажу, мені важко стримати усмішку. Я надзвичайно щаслива зараз».

Повну історію Анни та її доньки Вікторії можна подивитися у фільмі «Торговці мріями», який доступний на YouTube.

Загалом фільм розповідає про бізнес сурогатного материнства в Україні, який практично не контролюється державою і в якому незахищеними, у першу чергу, залишаються народжені діти. Журналісти зібрали чотири різних історії, які розкривають тему сурогатного материнства з різних боків та вказують на недоліки, що потребують змін.

Наприклад, ви дізнаєтеся, скільки коштує програма сурогатного материнства в Україні, хто найчастіше звертається по допомогу до українських сурогатних мам, скільки отримують сурмами та чи є народжені діти їм рідними. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також