У діагностичному — знову «замах» на Шустика

1274 0

Ми у соцмережах:

Роман Шустик

Роман Шустик з 12 липня не виконує обов’язків головлікаря Рівненського лікувально-діагностичного центру. Тимчасово, на період службового розслідування, його відсторонив від посади голова облради Сергій Кондрачук. Ця тема набуває нині політичного забарвлення, адже Шустик — представник «Слуги народу», а Кондрачук — «Європейської солідарності». І в протистоянні політичних сил вбачають причину «переслідування» головлікаря діагностичного. Бо вважають надуманим підставу для службового розслідування — заборгованість із зарплатні перед працівниками діагностичного в 1,8 млн грн.

До речі, це вже друга спроба звільнити з посади Шустика. Чотири роки тому все було набагато серйозніше — головлікаря затримали нібито на хабарі у 2000 доларів. Але згодом справу проти нього закрили, як повідомили у прокуратурі — «у зв’язку з невстановленням достатніх доказів для доведення винуватості особи в суді». Шустик продовжив працювати на посаді, а згодом ще й повторно виграв конкурс на керівника закладу.

Якими будуть наслідки чергового «замаху» на Шустика — стане зрозуміло дещо пізніше. Бо, як стверджують обізнані люди, й справді питання не у Шустику, а в політиці — до звільнення головлікаря може не дійти, але «подражнити» депутатів облради з фракції «слуг», членом якої є Шустик, це може.

Роман Шустик, головний лікар:

— Медичні заклади фінансуються з Києва. Часом бувають затримки. Коли це трапилося, то я почав стукати у всі можливі інстанції на всіх рівнях, щоб прискорити фінансування. Звернувся до обласної ради, якій належить наш медзаклад. Проте замість допомоги отримав відсторонення від посади. Однак попри все Рівненський діагностичний центр працює, ми зберегли трудовий колектив та розвиваємося. Наші працівники отримали аванс за червень, а зараз триває виплата заробітної плати за підсумками червня.

Сергій КондрачукСергій Кондрачук, голова Рівненської обласної ради:

— Мені дуже прикро, що ситуація почала заходити у політичну площину. Але оскільки це сталося, то зауважу, що Шустик — не єдиний депутат від «Слуги Народу», який керує комунальним закладом обласної ради. Нагадаю, коли стало відомо, що в Острозькій психлікарні є заборгованість із заробітної плати у розмірі мільйон гривень, то ми теж розпочинали службове розслідування. Під час його проведення керівник написав заяву на звільнення. І це не було політичним переслідуванням. Невже в одній ситуації я мав вчинити по-одному, а в іншій — по-іншому, бо там керівником є депутат від «Слуги Народу».

Пів року тому Роман Шустик допомагав мені лікувати доньку. Нещодавно я звертався до нього щодо здоров’я свого батька. У мене немає ніяких сумнівів, що Роман Шустик — це людина з великим серцем, яка робить добро. Переконаний, що частина людей, які зараз його щиро захищають, так само зверталися за допомогою до цього головного лікаря. Особисто мені хочеться чути від Романа Шустика пропозиції як погасити борг із заробітної плати.

За час мого перебування на посаді голови Рівненської облради на діагностичний центр з бюджету було спрямовано понад 3,5 мільйона гривень. В тому числі, понад 800 тисяч — на заробітну плату. З капітальних видатків у лютому за 1,6 мільйона було придбано відцифровувач, у серпні на обладнання було спрямовано ще 2 мільйони гривень. Звинувачувати обласну раду, що ми не допомагаємо, — нема підстав.

Юрій Ліпський, заступник голови фракції «Слуга Народу»:

— Така проблема із заборгованістю існує не тільки у нашій області, але й в усій Україні. Це трапилося через те, що медичні заклади недоотримали кошти з Національної служби здоров’я. Хто б не був керівником діагностичного, той би зіткнувся з цією проблемою. Тому це питання має винятково політичний підтекст. Користуючись цією ситуацією, головного лікаря хочуть звільнити, а на його місце поставити іншу людину. Знаю, що ще раніше Роман Шустик звертався до Міністерства охорони здоров’я та інших структур. Про ці звернення голова обласної ради Сергій Кондрачук знав. Тобто проблема уже існувала впродовж місяця, а не з’явилася тільки що.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також