«Туман» залишать без диму

1947 2

Ми у соцмережах:

«Туман» залишать без диму

«Або прибирай кальян, або закриємо!» — такий ультиматум поставили міські депутати власнику кафе «Туман», що у підвалі будинку на вулиці Чорновола, 3. У міськраду наскаржилися мешканці тамтешнього будинку, яким не подобається, що дим після куріння потрапляє до їхніх квартир. Однак бізнесмен, що володіє закладом, нічого змінювати не хоче. Бо боїться, що суттєво втратить прибуток.

Заклади, де можна курити кальян, популярні в Україні, зокрема і у Рівному, однак усі вони працюють незаконно, бо отримати дозвіл на таку діяльність нереально.

Ігор Ковалець, голова тимчасової робочої групи, міський депутат:

Адміністрація кафе не хоче реагувати на скарги мешканців будинку. Аргументує це тим, що заклад призначений саме для куріння кальянів, якщо ж це заборонити, то у них не буде заробітку. Ми дали їм час, за який мають припинити у кафе використовувати кальян. Більш ймовірно, що до нас ніхто не дослухається. Якщо так трапиться, ми ініціюватимемо закриття кафе, адже згідно з законом України у ресторанах та барах заборонено будь-яке куріння. Колись у кожному ресторані можна було курити. Була кімната для куріння або відвідувачі курили прямо в залі. Зараз це заборонено.

Геннадій Вакулінський, власник «Туману»:

У цей заклад було вкладено немалі гроші, його адаптували саме під куріння кальяну. Ще у нас є різні напої, однак немає кухні. Кафе не можна так просто перекваліфікувати під заклад громадського харчування, адже це буде дуже дороге перетворення. На мою думку, влада не має чинити перепони приватному бізнесу, який стрімко розвивається. А кальян є найбільш безпечним видом куріння.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також