Цукор і горілка

3191 0

Ми у соцмережах:

Цукор і горілка

Відповідно до медичних рекомендацій, при підвищеному цукрі в крові необхідно дотримуватися спеціальної дієти, а також певного рівня фізичних навантажень. А як щодо алкоголю?

Медики вважають, що деякі спиртні напої в цьому випадку цілком доречні, але їхній вибір повинен бути дуже ретельним. При показах рівня цукру, близьких до норми, можна пити деякі види пива, за винятком міцних сортів. Слабоалкогольні коктейлі, солодкі вина, сидр, лікер — від цих напоїв при діабеті потрібно відмовитися. Якщо дуже вже хочеться випити, варто віддати перевагу сухим винам. Лікарі також зазначають, що після випитого спиртного діабетикам слід уважніше стежити за своїм станом. Адже вживання алкоголю знижує рівень цукру в крові, що може посприяти розвитку гіпоглікемії у діабетиків, які приймають ліки.

Терапевти додають, що прояв гіпоглікемії може нагадувати похмілля, і щоб точно знати, що відбувається з організмом, наступного дня після випивки потрібно перевірити покази глюкометра. Негативну реакцію з боку організму можна викликати, випивши занадто велику кількість алкоголю або ж вживши спиртне на порожній шлунок. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також