"Це не концесія, а порнографія", - депутат Кириллов про рівненський аеропорт

3448 0

Ми у соцмережах:

Михайло Кириллов

На сесії 15 березня Рівненська облрада обере з депутатів та посадовців Рівненської ОДА членів комісії, яка передасть рівненський аеропорт у концесію.

 Начальник обласного управління інфраструктури Федір Мисюра зазначив, що наразі немає конкретних інвесторів, які готові взяти летовище у концесію. Мовляв, комісія потрібна, щоб принаймні оголосити конкурс і запросити потенційних інвесторів.

Федір Мисюра

Депутат облради Михайло Кириллов скептично поставився до такої інформації. Зазначив, що очевидно, є вже охочий, відомий ОДА, отримати аеропорт, І додав, що якщо інвестор візьме летовище лише для "перевезення одягу з Туреччини", то це буде "не концесія, а порнографія".

- Я хочу через десять років прилітати у рівненський аеропорт рейсовими літаками, - виступив депутат.  - Де у світі є аеропорти, які віддали у приватну власність чи у концесію і які мають лоукостові пасажирські перевезення? Це великі гроші.
 
Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко зазначив, що створена облрадою комісія пропише умови для інвесторів, зокрема зобов'яже, щоб були пасажирські перевезення. 
Комунальна комісія облради рекомендувала включити до комісії, що вирішуватиме долю рівненського аеропорту, Михайла Кириллова. Питання про створення комісії та про її членів вирішать на сесії.
Нагадаємо, що рівненський аеропорт уже багато років - у боргах та із заблокованими рахунками. Торік борги летовища, зокрема із зарплати, сягнули 25 млн грн.
Заступники  голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко та Ігор Тимошенко
 
Ще раніше депутати вирішили, що обласний бюджет не має коштів, аби витягнути аеропорт з боргів та дати йому базу для розвитку, а тому зійшлися на думці залучити інвесторів і передати підприємство у концесію. Говорили навіть про концесію за одну гривню, аби тільки аеропорт працював.
Детальніше про роботу комісії, яку збираються створити, та потенційних інвесторів читайте у матеріалі "Рівненський аеропорт стане китайським?".


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також