Термін експлуатації енергоблоку №3 РАЕС продовжено на 20 років

1172 0

Ми у соцмережах:

Термін експлуатації енергоблоку №3 РАЕС продовжено на 20 років

Сьогодні у Києві колегія Держатомрегулювання України продовжила термін експлуатації енергоблоку №3 Рівненської АЕС до 11 грудня 2037 року.

Колегія Держатомрегулювання України на чолі з головою Григорієм Плачковим розглянула умови ліцензії енергоблоку №3 РАЕС, об’єми та рівень виконання Програми продовження терміну експлуатації, заходів Комплексної (зведеної) програми підвищення рівня безпеки енергоблоків АЕС, пожежних та інших заходів, проведених на Рівненській АЕС.

Під час заходу генеральний директор РАЕС Павло Павлишин обґрунтував можливість подальшої безпечної експлуатації енергоблоку №3, зазначивши на виконанні усіх запланованих робіт з реконструкції та модернізації, заходів Комплексної зведеної програми з підвищення рівня безпеки енергоблоків АЕС.

Начальник відділення аналізу міцності та надійності ядерних установок ДНТЦ ЯРБ Олег Зелений відзначив, що погоджено з регулятором експертизи та рішення щодо можливості експлуатації у понадпроектний термін критичних елементів енергоблоку №3.

- Звіт з періодичної переоцінки безпеки енергоблоку (ЗППБ) враховує рекомендації МАГАТЕ та WENRA. Матеріалами ЗППБ не виявлено факторів, які могли б заперечити можливість експлуатації РАЕС-3 у понадпроектний термін, - наголосив О. Зелений.

Колегіч Держатомрегулювання одноголосно затвердила висновок державної експертизи ядерної та радіаційної безпеки ЗППБ енергоблоку №3 РАЕС. Рішенням колегії визнано обґрунтованою можливість безпечної експлуатації енергоблоку на визначених у проекті рівнях потужності до 11 грудня 2037 року.

Включення енергоблоку №3 РАЕС до мережі заплановано на 24 липня поточного року. 18 липня у Києві відбудеться офіційне вручення президентові компанії ліцензії на право провадження діяльності на етапі життєвого циклу «експлуатація ядерної установки енергоблоку №3 РАЕС, повідомив пре-центр РАЕС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також