Тариф на сміття збільшено, але не затверджено

2768 0

Ми у соцмережах:

Тариф на сміття збільшено, але не затверджено

Платіжки з новими тарифами на утилізацію сміття рівняни отримають не раніше жовтня або й листопада. Комунальне підприємство КАТП 1728 нові тарифи вже озвучило на засіданні міськвиконкому. Але процедура їхнього затвердження ще не завершена.

Нові тарифи встановили на основі висновків київських науковців, які ще в лютому зважували сміття у Рівному і розрахували норми відходів на кожного мешканця. Отже, вартість утилізації сміття для мешканців багатоквартирних будинків становитиме в місяць 15,77 грн./людину, для приватного сектора — 18,43 грн./людину.

Затвердили тариф на вивезення сміття, який є складовою тарифу з утилізації сміття, — пояснив директор КАТП 1728 Ростислав Кралюк. — Ще однією його складовою є вартість захоронення відходів, яку затверджує Національна комісія у Києві. Якщо їх НКРЕ погодить, опублікуємо рішення про підняття тарифів.

Після офіційного опублікування документа має пройти 15 днів. Коли вони минуть, КАТП 1728 може розсилати квитанції, де буде вказана нова вартість вивезення сміття. Тож цілком можливо, що ще в жовтні рівняни платитимуть за послугу за старими цінами, а саме: на одного мешканця багатоквартирного будинку — 8, 53 грн., на мешканця приватного будинку — 12,57 грн.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також