«Сюди як магнітом притягує забудовників» - про особливе місце у центрі Рівного

6632 0

Ми у соцмережах:

«Сюди як магнітом притягує забудовників» - про особливе місце у центрі Рівного

Понад 10 років тому в Рівному ліквідували ЖКП «Паркове», розташоване на вул. Тихій, 1. За цей час тут мало що змінилося — ця територія в центрі міста виглядає геть непривабливою, старі будівлі порожні й руйнуються... Хіба що в гаражах колишнього жеку іноді видно робітників, які, очевидно, ремонтують автомобілі. Виявляється, насправді там багато орендарів — причому громадські організації. І хоч про їхню діяльність мало що чути, та в цих порожніх будівлях вони нібито господарі. Тимчасові. Бо, кажуть, сюди як магнітом притягує забудовників. Коли почнеться забудова — це лише питання часу.

Нещодавно управління комунальною власністю міськради Рівного оголосило аукціон на право оренди будівлі колишньої майстерні, яка розташована в дворі колишнього жеку. Там уже є орендар — «Громадська ліга інвалідів Рівненщини». Керівником її з травня 2020 року є підприємець Олександр Сачевчич, відомий тим, що є власником галереї кіосків на вулиці Київській, навпроти автовокзалу. В останній момент цей аукціон зупинила прокуратура, якій здалися підозрілими умови торгів на право оренди.

Чиновники з міського управління комунальною власністю відмовляються від коментарів.

Мар’ян Года, міський депутат, голова земельної комісії:

— Міське управління діяло на власний розсуд, бо з депутатами щодо цього питання ніхто не радився. Однак я погоджуюсь, що це питання є непростим. Адже ця територія є дуже цікавою. До неї як магнітом тягне місцевих забудовників. Ще у попередніх скликаннях до депутатів зверталися з пропозицією оренди тієї земельної ділянки, щоб щось там побудувати. Але депутати попереднього скликання відмовилися її віддавати. Потрібно розуміти, що це жирний шматок землі у самому центрі Рівного. Отримати його б хотіли багато орендарів, а приміщення там є ключем до цієї земельної ділянки. На мою думку, якщо колись у майбутньому там землю й комусь віддавати, то потрібно дивитися на це питання у комплексі з земельною ділянкою на вулиці 16 Липня, де зараз стоянка. Бо знаходяться дві земельні ділянки недалеко одна від одної. Можливо, розробити детальний план забудови всієї цієї території.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також