Світлофори «покажуть» і швидкість. Біля Сарн хочуть поставити світлофори з датчиками швидкості руху

1130 0

Ми у соцмережах:

Світлофори «покажуть» і швидкість. Біля Сарн хочуть поставити світлофори з датчиками швидкості руху

При в’їзді до райцентру Сарни з боку Рівного та Дубровиці Служба автомобільних доріг області планує поставити світлофори з датчиками швидкості руху автомобілів та інформаційними табло, які відображатимуть її. Датчик має бути метрів за 300 до світлофора, а табло — поряд з ним. Вони мають дисциплінувати водіїв, аби не перевищували швидкість. Поки що таких пристроїв на Рівненщині немає.

За словами речника Служби автомобільних доріг у Рівненській області Дмитра Леонтіюка, це експериментальний проект, який, можливо, передбачатиме також встановлення попереджувальних дорожніх знаків, що блимають уночі. Але поки що немає навіть проектно-кошторисної документації на такі світлофори, відтак їх можуть встановити хіба до закінчення наступного року.

Дмитро Леонтіюк зазначає, що освітлення та світлофори на дорогах державного значення є компетенцією Служби автомобільних доріг. Цьогоріч у нашій області вона хоче встановити світлофори з попереджувальним жовтим миготливим світлом на 75 переходах на дорогах державного значення. На них також планується додаткове освітлення, аби водії вчасно могли побачити людей на переходах. Якщо виділять фінансування, переходи облаштують до кінця цього року.

Встановлено новий світлофор на трасі Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече, а саме в Дубні, біля цукрового заводу. Крім власне встановлення світлофора, тут провели благоустрій території, поставили стовпчики, зробили розмітку, а невдовзі вкладуть бруківку й тактильну плитку для незрячих людей.

Світлана Федас.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також