Судитимуть за збут наркотиків у колонії

1696 0

Ми у соцмережах:

Судитимуть за збут наркотиків у колонії

Слідчі у Рівному скерували до суду кримінальне провадження по обвинуваченню шести фігурантів злочинного угрупування, які організували незаконний промисел зі збуту наркотиків на території області та у колоніях.

Раніше судимий 41-річний мешканець Рівного та 41-річний житель міста Калуш Івано-Франківської області, який зараз відбуває покарання за наркозлочини та крадіжки у колонії,  створили та очолили організовану злочинну групу. До її складу залучили чотирьох осіб-виконавців, які працювали у Рівненській та Івано-Франківській областях.  Члени угрупування підшуковували, купували, зберігали та пересилали з Івано-Франківської області на Рівненщину для продажу великі партії таблеток «SUBUTEX», які містять наркотичний засіб бупренорфін.

Двоє із виконавців, мешканці міста Калуш - 36-річний та 32-річний раніше судимий за крадіжки та угон, підшуковували осіб, у яких можна придбати пігулки «SUBUTEX». Наркотики зловмисники відправляли через відділення пошти з міста Долина та з міста Калуш у Рівне через інших осіб, яким про вміст посилок не повідомляли.

Подальшою реалізацією отриманого «товару» займалися 34-річний рівнянин та 39-річний житель Квасилова, раніше судимий за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків. Останній, до того ж, постачав наркотики в колонію на території області, де відбуває покарання 41-річний організатор із Калуша. Виручені кошти рівненські наркоділки перераховували організаторам.

Поліцейські провели понад сотню слідчих дій: оперативних закупок, обшуків, експертиз та виїмок. Загалом за період їхньої злочинної діяльності з липня 2017 року по березень цьогоріч поліцейські задокументували 13 фактів продажу нарковмісних таблеток, в тому числі й у місця позбавлення волі.

За одну таблетку «SUBUTEX» у Рівному зловмисники просили 600 гривень, у колоніях  — 1500 гривень, а у місті Калуш купували їх за 250 гривень. Організатори отримали прибуток від незаконного обігу наркотичних засобів на суму близько 350 тисяч гривень.

Слідчі повідомили про підозру всім учасниками злочинного угрупування: організаторам – у вчиненні незаконного придбання, зберігання, пересилання з метою збуту та збут наркотичного засобу, вчиненому повторно, у місця позбавлення волі, у великих розмірах, організованою групою,  а також у використанні коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів з метою продовження незаконного обігу наркотичних засобів, вчинених за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах. 

Запобіжний захід -  тримання під вартою суд обрав двом організаторам — 41-річним мешканцям Рівного та Івано-Франківської області, та двом виконавцям — 39-річному мешканцю Рівненського району та 32-річному жителю міста Калуш. Під домашнім арештом судового розгляду чекають 34-річний рівнянин та 36-річний житель Калуша.

Організаторам злочинної групи за незаконний промисел загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомляє відділ комунікації поліції Рівненщини. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також