Судитимуть двох підлітків, які вбили людину та спалили автомобіль

2181 0

Ми у соцмережах:

Судитимуть двох підлітків, які вбили людину та спалили автомобіль

Прокуратурою Рівненської області скеровано до суду обвинувальний акт у резонансному кримінальному провадженні стосовно двох неповнолітніх жителів області, які скоїли низку особливо тяжких та тяжких злочинів, у тому числі вбивство з корисливих мотивів.

Нагадаємо, що трагічна подія сталась ще на початку березня у м. Дубровиця.  Сімнадцятирічні хлопці, за попередньою змовою між собою, заздалегідь підшукавши металеву трубу, гайковий ключ та газовий балончик, вирішили вчинити напад на жителя Волинської області, щоб заволодіти його майном.

Під приводом продажу каміння бурштину-сирцю, один із підлітків запросив потерпілого приїхати до м.Дубровиця, де неповнолітні вчинили розбійний напад. Зокрема, застосувавши насильство,  обвинувачені незаконно заволоділи його автомобілем, грошима, іншим майном, а чоловіка помістили у багажник та вивезли за місто. Зловмисники заподіяли потерпілому тяжкі тілесні ушкодження, від яких той помер на місці. Щоб приховати злочин, спалили його автомобіль "Фольксваген-Пассат".

Дії обвинувачених слідчі кваліфікквали як розбій,  умисне вбивство, незаконне заволодіння транспортним засобом, крадіжка та умисне знищення або пошкодження майна. Обвинуваченим на даний час обрано запобіжні заходи -  тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводила група слідчих слідчого управління ГУНП в Рівненській області, спеціально уповноважених на проведення досудового розслідування злочинів, вчинених неповнолітніми. Процесуальне керівництво здійснювалося групою ювенальних прокурорів прокуратури Рівненської області, якими забезпечуватиметься підтримання обвинувачення у суді. Судовий розгляд кримінального провадження здійснюватиметься судом колегіально у складі трьох суддів, а за бажанням обвинувачених – судом присяжних.

За матеріалами відділу ювенальної юстиції прокуратури Рівненської області

Читайте також: Юнаки з Дубровиці вбили чоловіка, який хотів купити бурштин


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також