Суд змінив запобіжний захід водію, який на Рівненщині скоїв смертельну ДТП

4048 0

Ми у соцмережах:

Суд змінив запобіжний захід водію, який на Рівненщині скоїв смертельну ДТП

Шостий місяць поліція встановлює причини смертельної ДТП, яка сталась ще торік у грудні біля села Малушка у Березнівському районі, де зіткнулись два «Мерседеси» .

Нагадаємо, що 14 грудня о п’ятій годині ранку 40-річний водій легкового «Мерседеса» Анатолій Зембицький , який мчав зі сторони Сарн у напрямку Рівного, виїхав на смугу зустрічного руху і влетів у Mерседес-мінівен, за кермом якого перебував 63-річний Микола Видренко. Обидва транспортні засоби розторощились. Під час зіткнення загинув пасажир мікроавтобуса Олексій Гук з Рівного. У водія Миколи Видренка та пасажирки мінівена Олени Гук медики діагностували численні забої та переломи. У лікарню потрапив і водій легковика - у нього були черепно-мозкова травма та зламані ребра. 18 грудня Микола Видренко від отриманих травм у лікарні помер. Пані Олену врятували столичні лікарі, втім їй доведеться ще пройти тривалий курс реабілітації.

Анатолій Зембицький не потрапив у слідчий ізолятор за скоєння цієї смертельної ДТП.Суд призначив йому цілодобовий домашній арешт. А днями суд змінив цей запобіжний захід на нічний домашній арешт і продовжив термін розслідування ДТП ще на місяць. Зембицький та його захист переконували суд, що ДТП сталась з вини дорожніх служб, бо на ділянці біля Малушки були ями. Нібито, саме через них водій не впорався з керуванням та скоїв автопригоду. Сторона захисту тепер має намір подати позов на дорожників. Антолій Зембицький перебуватиме вдома без електронного браслету, бо нині їх усім не вистачає. Контролюватимуть, чи він вночі буде вдома, поліцейські. 

Ольга Казка, донька загиблого Олексія Гука та постраждалої Олени Гук, обурилась таким рішенням суду та повідомила РВ: 

- Слідчий суддя Рівненського міського суду Володимир Доля, незважаючи на зухвале та цинічне невизнання своєї вини підозрюваним, ухиляння ним від органів досудового розслідування, систематичне порушення умов раніше застосованого до нього запобіжного заходу, в порушення вимог КПК, знову пом'якшив йому умови домашнього арешту. Постає риторичне запитання: "Скількох людей підозрюваний має"відправити" на той світ, щоб судді керувалися законом, а не близькими відносинами з адвокатами підозрюваного" (котрі, до речі, дуже хизуються цим, навіть не соромлячись родичів загиблих людей?!).


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також