Суд сказав: Ясенюк вигнав депутатів законно

1130 0

Ми у соцмережах:

Ігор Ясенюк

Два роки тому лідер фракції «За майбутнє» у Рівненській облраді Ігор Ясенюк замінив майже половину своїх однопартійців у депутатській залі. Це було зроблено після того, як група депутатів відмовилася підтримувати відставку голови облради Сергія Кондрачука. Натомість погрожували змінити голову бюджетної комісії свого однопартійця Ігоря Ясенюка. Як результат, скликали збори і забрали мандати в цих депутатів. А їхнє місце замінили інші у списку. Однак ображені не змирилися, а пішли до суду.

Тоді через внутрішні конфлікти у фракції депутатських мандатів позбулися Руслан Потапчук, його донька Руслана Потапчук, кум Віктор Щербачук та депутат Івана Калюта. Їхнє місце зайняли власник ресторану «Околиця» Олександр Рудь, начальник управління ЖКГ Рівненської міськради Володимир Пилипчук, керівник Володимирецького ВПУ-29 Валерій Боровик та працівниця облради Діана Фещенко, яка є донькою голови фракції Ігоря Ясенюка.

Позбувшись мандатів, усі четверо подали до суду. Бізнесмен та аграрій з Гощанщини Віктор Щербачук після поразки у місцевих судах уже дійшов навіть до Верховного Суду. Він просив визнати дії партії «За майбутнє» неправомірними. Однак суд вирішив — партія й Ігор Ясенюк вчинили законно.

Віктор Щербачук, аграрій:

До суду я подав не через депутатський мандат. Просто я чесна людина, це можуть підтвердити усі, хто мене знає. Тому я хочу справедливості та довести, що зі мною вчинили неправомірно. Мене дуже здивувало, коли інші члени партії, яка мене підтримувала на виборах, промовчали, коли відбувався з’їзд партії «За майбутнє». Також мене дивує позиція суддів. Адже вони спочатку підтримують мою позицію та моїх адвокатів. Однак пізніше рішення виноситься на користь політичної партії. Вважаю, що має місце політичний вплив на суд від одного з народних депутатів. Але я не складу руки та буду добиватися справедливості. Наразі я спрямовую усі сили на те, щоб підтримувати українських воїнів, які захищають нас від вторгнення Росії.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також