Сто мільйонів з бюджету Рівного: «багато що підтримати треба, але є й таке, що зачекало б до закінчення війни»

2445 0

Ми у соцмережах:

Сто мільйонів з бюджету Рівного: «багато що підтримати треба, але є й таке, що зачекало б до закінчення війни»

Міська рада Рівного на сесії розподілила понад 100 мільйонів з міського бюджету. Як пояснив начальник міського управління бюджету і фінансів Віктор Шульга, йдеться про 25,1 млн грн з нерозподіленого резерву і ще 83,7 млн грн — за рахунок перевиконання доходів загального фонду та спецфонду бюджету.

Святослав Клічук, міський депутат:

— Загалом в бюджеті є багато чого, що підтримати треба… Але, наприклад, є компенсація приватним перевізникам у 5 мільйонів гривень. Раніше за рік витрачали по 300 тисяч, потім з’явилася сума у три мільйони, тепер п’ять… На ремонт міні-футбольного поля — 1,3 млн, ну, не знаю... краще б ми їх робили вже після війни. На об’єкт тепломережі — 10 млн. Але ж ремонти тепломереж включені в тариф, в інвестиційну програму, це має робити орендар.

Далі — проєктно-кошторисні документи на мільйонів п’ять, якщо не більше. Половина з них ніколи не буде реалізована. У нас таких проєктів лежить на мільйонів сто, напевно. Вони стають неактуальні, тому що ціни змінюються. Я згоден, треба щось робити. Але давайте закінчимо те, що почали, не будемо переробляти проєкт. А потім вже планувати щось нове. Ремонт адмінбудівлі на Любомирського на 1,5 млн — може, почекаємо? Усе, що є в бюджеті — потрібне, я з цього почав. Але є питання цін та пріоритетів. Ми маємо дбати не про приватну фірму багатого чоловіка, а про всіх рівнян.

Віктор Шакирзян, секретар міської ради:

— Щодо тепломережі — це вулиця Данила Галицького, територія обласної лікарні. Там теплоносій іде і до будинків, і до лікарні. Тим більше, там мікрорайон завжди має пориви. Вони хочуть зробити там модернізацію, поміняти тверде покриття. Якщо місто замінить свої тепломережі, які перебувають в оренді, то в цьому нічого поганого немає.

Світлана Марчук, депутатка з бюджетної комісії, розповіла, від яких витрат поки вирішили відмовитися, а на що грошей додати:

— Був у нас основний проєкт рішення і є два доповнення до них. По освіті знімаємо 600 тисяч гривень (на міжшкільний ресурсний центр), 650 тисяч — з програми підтримки Агенції розвитку Рівного, по управлінню архітектури: знімаємо 1,2 млн грн з капремонту пішохідної доріжки на Грабнику, ще 2,3 млн — з ремонту доріжки на вул. Соборній-Корольова, ще 2,5 млн грн — з тротуару у Квасилові на вулиці Молодіжній.

Натомість додаємо 850 тисяч — на табло для ДЮСШ № 4. По освіті: 662 тис. грн — на ремонт ліцею і 197 тисяч гривень — на ясла-садка. Ще 50 тисяч — для департаменту цифровізації (на підготовку робочих місць у Квасилові. — РВ) і 149 тисяч по програмі цифровізації.

Олександр Третяк, міський голова Рівного:

— Міська рада виділила 21,4 млн гривень на оборонну програму, фактично й на військові частини. Зокрема, на 104-ту бригаду ТрО, яка захищає нашу країну як на кордонах з Білоруссю, так і в гарячих точках у Бахмуті. Також виділено кошти на місцеві ДФТГ для придбання форми, 2 млн — на перевезення військовослужбовців.

Вкрай важливо також, що депутати підтримали зміни до бюджету. В тому числі виділення 3 мільйонів гривень на підтримку родин загиблих військовослужбовців.

З бюджету також виділено 3 млн грн на міську лікарню №2, там триває реконструкція та модернізація закладу для реабілітації військових.

Загалом йдеться про близько 100 млн гривень. Це також кошти, які передбачені на захищені статті видатків, які мають бути реалізовано згідно з попередніми рішеннями сесії міськради — на різні програми, в тому числі на комплексну програму «Турбота», на соціальні платежі.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також